• Rumania: Zgjidhja e problemit të Kosovës, një hap i madh për të gjithë Ballkanin

Zgjidhja e problemit të Kosovës do të thotë një hap i madh për të gjithë Ballkanin dhe Evropën Perëndimore, tha të enjten Presidenti rumun, Klaus Iohannis, pas takimit me homologun e tij serb Aleksandër Vuçiq gjatë një vizite zyrtare në Bukuresht.

“Kosova është një temë e komplikuar dhe unë mendoj se zgjidhja e problemit të Kosovës do të thotë një hap të madh në drejtimin e duhur për të gjithë Ballkanin dhe Evropën Perëndimore dhe këtu ne mbetemi në kontakt të vazhdueshëm. Ne jemi të gatshëm që të përfshihemi në gjetjen e zgjidhjeve më të mira për të gjithë rajonin”, tha presidenti rumun Iohannis. “Çdo zgjidhje duhet të jetë e drejtë, e cila kënaq të gjitha palët sa më shumë që të jetë e mundur. Nuk mund të imagjinoj një zgjidhje për Kosovën të refuzuar nga serbët”, tha Iohannis. Presidenti i Rumanisë njoftoi se dëshiron të marrë pjesë në gjetjen e zgjidhjeve. “Unë kam deklaruar të gatshëm dhe të gatshëm për t’u përfshirë në diskutim. Zgjidhja nuk mund të imponohet nga jashtë, por mund të diskutohet me aktorët përkatës. Ju kurrë nuk do të gjeni një zgjidhje që kënaq 100 për qind të gjitha palët. Politikanët duhet të gjejnë një zgjidhje që i pajton ata dhe në përputhje me rregulla ndërkombëtare”, tha ai. Rumania është njëra nga pesë vendet e Bashkimit Evropian që nuk e ka njohur ende pavarësinë e Kosovës.

 

Tags

Mar 08, 2018 20:08 Europe/Tirane
Komente