Iran

 • Imami i namazit të së premtes në Teheran: Uniteti i grupeve politike në Liban, neutralizon komplotin saudit

  Imami i namazit të së premtes në Teheran: Uniteti i grupeve politike në Liban, neutralizon komplotin saudit

  Nëntor 17, 2017 14:45

  Imami i namazit të së premtes në Teheran deklaroi se uniteti i popullit të Libanit do të thotë neutralizim i komploteve të regjimit sionist, të Amerikës dhe të regjimit Al Saud.

 • Në Iran organizohen ceremonitë e zimbajtjes me rastin e 28 safarit

  Në Iran organizohen ceremonitë e zimbajtjes me rastin e 28 safarit

  Nëntor 17, 2017 13:38

  Ceremonitë e zimbajtjes me rastin e përvjetorit të vdekjes së Profetit të nderuar të Islamit s.a.v.s. dhe përvjetorit të martirizimit të Imam Hasan (a.s.), u organizuan në qytete të ndryshme të Iranit me pjesëmarrjen e gjerë të besimtarëve myslimanë.

 • Zarif: Arabia Saudite ka mbyllur sytë e vet; ndaj realiteteve historike

  Zarif: Arabia Saudite ka mbyllur sytë e vet; ndaj realiteteve historike

  Nëntor 17, 2017 13:24

  Ministri i punëve të jashtme të Republikës Islamike të Iranit deklaroi se sauditët duke mos marrë parasysh realitetet historike, po kryejnë veprime armiqësore dhe injorante që deri më tani kanë dëmtuar vetëm interesat e veta.

 • Irani reagon ndaj deklaratës së ministrit të jashtëm francez

  Irani reagon ndaj deklaratës së ministrit të jashtëm francez

  Nëntor 17, 2017 09:26

  Zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Iranit duke reaguar ndaj deklaratës së ministrit të jashtëm të Francës gjatë vizitës së tij në Riad i cili ka mbajtur qëndrime kundër Iranit ka thënë se Franca ndaj krizave dhe katastrofave njerëzore në lindjen e mesme mban qëndrime të njëanshme dhe seleksionuese.

 • Ngushëllim për përvjetorin e vdekjes së Profetit të Islamit (savs) dhe të martirizimit të Imam Hasanit (as)

  Ngushëllim për përvjetorin e vdekjes së Profetit të Islamit (savs) dhe të martirizimit të Imam Hasanit (as)

  Nëntor 16, 2017 20:07

  Në natën e përvjetorit të vdekjes së Profetit Muhamed (savs) dhe të martirizimit të Imam Hasan Moxhtaba (as), imamit të dytë të myslimanëve shi’itë të botës, Irani islamik është zhytur në pikëllim, zi dhe matem.

 • Irani dënon sulmin terrorist në Kabul

  Irani dënon sulmin terrorist në Kabul

  Nëntor 16, 2017 18:37

  Zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës Islamike të Iranit dënoi sulmin terrorist në Kabul, i cili vrau dhe plagosi dhjetra civilë të pafajshëm si dhe forca afgane të policisë.

 • Vendosen spitalet shkretinore për të ndihmuar të goditurit nga tërmeti në perëndim të Iranit

  Vendosen spitalet shkretinore për të ndihmuar të goditurit nga tërmeti në perëndim të Iranit

  Nëntor 16, 2017 13:03

  Një funksionar koordinues i forcave të Gardës Revolucionare të Iranit ka thënë se spitalet shkretinore të forcave tokësore të Gardës Revolucionare janë vendosur në rajonet e goditura nga tërmeti për t’i ofruar shërbime mjekësore banorëve të këtyre rajoneve.

 • Çfarë fshihet pas thirrjeve për largimin e Iranit nga Siria?

  Çfarë fshihet pas thirrjeve për largimin e Iranit nga Siria?

  Nëntor 15, 2017 18:51

  Edhe pse dihet që Irani ndodhet në ballë të frontit të luftës me terroristët takfiristë në Siri, mbështetësit e fshehtë të ISIS-it po përpiqen që njëkohësisht me zhdukjen e këtij grupi terrorist, të krijojnë kushtet për zbrazjen e zonës nga Fronti i Rezistencës me qëllim që të përgatisin terrenin për rikthimin e  terroristëve në Siri.

 • Faktorët e sigurisë së rajonit nga pikëpamja e Iranit

  Faktorët e sigurisë së rajonit nga pikëpamja e Iranit

  Nëntor 16, 2017 08:48

  Politika e Iranit në rajon është e bazuar në paqe, stabilitet dhe rend dhe republika islamike e Iranit mirëpret çdo politikë që konsiston në uljen e tensioneve dhe të konflikteve në rajon dhe padyshim do të angazhohet në këto politika, mirëpo rrënjët e destabilitetit dhe pasigurisë së rajonit duhen njohur më së miri.