• Boruxherdi: Gjenocidi në Jemen dhe dhuna kundër popullit të Jemenit, është i dënuar

Kryetari i komisionit për siguri dhe politikë të jashtëm në Parlamentin Islamik të Iranit është shpreh optimist se Arabia Saudite më në fund të krijojë kushtet për të ndihmuar vendosjen e paqes së qëndrueshme në rajon.

Alaudin Boruxherdi duke dënuar gjenocidin në Jemen dhe dhunën disa vjeçare ndaj popullit të Jemenit, deklaroi: "Luftrat të cilat u imponuar ndaj rajonit, janë luftëra zëvendësuese dhe amerikanët pas dështimit në Irak dhe për të parandaluar vrasjen e ushtarëve të tyre, imponojnë konflikte të reja. Amerika u shndërrua në një sfidë të sigurisë në botë, për arsye se në çdo vend të përfshirë nga kriza në botë, kur të merret ndonjë iniciativë për vendosjen e paqes, ajo irritohet".

Tags

Mar 07, 2018 15:30 Europe/Tirane
Komente