Mar 28, 2018 13:29 Europe/Tirane
  • Irani pret më shumë se tre milionë emigrantë në katër dekadat e fundit

Një anëtar i delegacionit parlamentar të Iranit në Samitin Botëror të OKB-së në Gjenevë tha: "Për shkak të ndërhyrjes së huaj ushtarake në vendet fqinje dhe situatës kritike në këto vende, Irani ka pritur mbi tre milionë emigrantë nga vendet fqinje, kryesisht nga Afganistani, gjatë katër dekadave të fundit.

"Gholamali Xhafarzadeh Amin Abadi, në samitin e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në Gjenevë, ka thënë:" Irani ka shpenzuar më shumë se 300 milionë dollarë për arsimin për emigrantët dhe disa nga të drejtat që emigrantët, duke përfshirë edhe emigrantët e paligjshëm, gëzojnë, përtej detyrimeve ndërkombëtare nga qeveria iraniane. Kohë më parë, komandanti i rojeve kufitare të provincës Kharasan Razavi në Iran, njoftoi se janë arrestuar 41 emigrantë që kanë kaluar kufirin në mënyrë të jashtëligjshme.

 

 

Tags

Komente