Jun 19, 2018 11:00 Europe/Tirane
  • Raundi i tretë i bisedimeve mes iranit dhe Zvicrës

Në Teheran ka nisur punimet raundi i tretë i bisedimeve politike mes Iranit dhe Zvicrës.

Sejed Abas Eragçi, zëvendësministri i jashtëm iranian për çështjet politike, është takuar me Pascale Baeriswyl zv/ministër i jashtëm i Zvicrës. Në këtë takim është diskutuar për çështje të ndryshme politike, shkencore, arsimore, ekonomike dhe politike si dhe për zgjerimin e marrëdhënieve dypalëshe. Bashkëpunimi i gjithanshëm për vendosjen e stabilitetin dhe për luftën kundër terrorizmit si një kërcënim botëror gjithashtu është temë e bisedimeve dypalëshe midis Iranit dhe Zvicrës. Raundi i parë dhe i dytë i bisedimeve mes Iranit dhe Zvicrës janë mbajtur në vitin 2016 dhe 2917 në Bern.

Tags

Komente