• Ruhani: Muaji Muharrem është mesazh i qëndresës për të drejtën dhe frymëzim për kalimin e vështirësive

Presidenti i Republikës Islamike të Iranit, e konsideroi muajin Muharrem një mesazh për sakrificë, gatishmëri dhe qëndresë në rrugën e drejtë.

Hasan Ruhani të martën në një takim të Këshillit Suprem të Revolucionit Kulturor, theksoi: Mesazhi i kryengritjes së Abdullah Al Husein (as) duhet të interpretohet në një mënyrë të përputhshme me çdo pikëpamje historike për njerëzit e frymëzuar nga ky burim i madh frymëzimi në kontekstin e nevojave kulturore të shoqërisë dhe kalimit të vështirësive. Duke iu referuar mesazhit të Imam Khomeinit (ra), themeluesit të Republikës Islamike të Iranit në muajin Muharrem, 1963 dhe thirrjes së tij për predikuesit dhe grupet fetare për të shprehur të vërtetën, Ruhani shtoi: "Mesazhi i Imam Khomeinit u dha një frymë të re martirëve dhe dëshmorëve deri në Muharemin e vitit 1978 që çuan në fitoren e Lëvizjes Islamike. Kryetari i Këshillit suprem të Revolucionit kulturor iranian tha: "Të gjithë çlirimtarët dhe muslimanët preken nga incidenti i Qerbelasë dhe bota zbret në madhështinë dhe aspiratën e dëshmorëve të Qerbelasë. Ngjarja e Ashurasë tregoi se thelbi i fesë së vërtetë zbulohet gjatë eksperimenteve të vështira dhe historike. Të martën, më 20 Shahriver 1397 h.sh., që përkon me datën 11 shtator 2018, është dita e parë e muajit Muharrem Al Haram 1440. Imam Husejni (as), imami i tretë i myslimanëve shiitë të botës, u martirizua në Qerbela në ditën e 10 të Muajit Muharrem në vitin 61 h.k.

 

Tags

Sep 11, 2018 21:47 Europe/Tirane
Komente