Sep 12, 2018 21:37 Europe/Tirane
  • Kharazi: Bashkëpunimi Iran-Kinë mund të vazhdojë të rindërtojë Irakun dhe Sirinë

Kryetari i këshillit strategjik për marrëdhëniet me jashtë të Republikës Islamike të Iranit duke iu referuar bashkëpunimit të Kinës në zhvillimin e portit Chabahar në Iranin juglindor, tha se një bashkëpunim i tillë mund të jetë gjithashtu efektiv në procesin e rindërtimit të Irakut dhe Sirisë.

Kemal Kharazi, pas vizitës së tij në Kinë, të mërkurën gjatë një takimi me drejtorin e Departamentit të Komunikimit të Partisë Komuniste Kineze, Song Tao,ka thënë se ka hapësirë për bashkëpunim të mëtejshëm midis dy vendeve në rajon. Song Tao duke iu referuar të kaluarës historike dhe civilizimit iranian dhe kinez, ka thënë: Duke marrë parasysh pozicionin dhe ndikimin e Iranit dhe Kinës në perëndim dhe lindje të Azisë, të dy vendet mund të përballen me sfidat dhe rreziqet me të cilat ballafaqohet rajoni.

 

Tags

Komente