Feb 18, 2019 13:41 Europe/Tirane
  • Përurohet dhe fillon punën rafineria e gazit

Hasan Ruhani, presidenti i Republikës Islamike të Iranit, në ditën e dytë të vizitës së tij në provincën Hormozgan në jug të Iranit, sot (të hënën) ka përuruar fazën e tretë të rafinerisë së gazit "Ylli i Gjirit Persik" në qytetin Bandarabas.

Kjo rafineri do të përpunojë dhe prodhojë produkte si benzinën, naftën e gazit, LPG, hidrogjenin, squfurin dhe karburantit e motorëve "Jet".

Në këtë projekt sasi e prodhimit të benzinës në planin fillestar do të jetë 12 milion litër në ditë dhe ka potencial për të shtuar prodhimin deri në 15 milionë litër në ditë.

Në këtë projekt përmirësimi i cilësisë së benzinës dhe naftës së gazit ndiqet me qëllim të mbrojtjes së ambientit.

 

Tags

Komente