Mar 24, 2019 20:14 Europe/Tirane
  • Deklaratat e Trump për Golanin vetëm forcojnë rezistencën kundër Izraelit

Presidenti i SHBA Donald Trump me deklaratat e tij për njohjen e "sovranitetit" të Izraelit mbi lartësitë e pushtuara të Golanit vetëm sa e ka bërë më të vendosur rezistencën kundër regjimit izraelit dhe mbështetësve të tij, deklaroi këshilltari i lartë i Liderit Suprem të Revolucionit Islamik.

Ali Akbar Velajati, i cili është gjithashtu sekretar i përgjithshëm i Asamblesë Botërore të Zgjimit Islamik, i bëri komentet në të dielën në përgjigje të një deklarate të Trump për të njohur sovranitetin izraelit mbi Golanin e Pushtuar. Ai theksoi se njohja e "pushtimit tiranik të lartësive të Golanit ... që synon ta bëjë regjimin sionist të ndjehet i sigurt, pa dyshim do të shtojë problemet rajonale dhe do ta bëjë rezistencën më të vendosur në luftën kundër regjimit sionist dhe mbështetësve të tij". Në deklaratën e tij, Velajati theksoi: "Golani është një pjesë e pandashme e sovranitetit dhe integritetit territorial të Sirisë." Ai shtoi se veprimi i çuditshëm dhe jodiplomatik nga administrata Trump shkel ligjin ndërkombëtar, si dhe integritetin territorial të Sirisë.

 

Tags

Komente