Apr 17, 2019 21:04 Europe/Tirane
  • Lideri Suprem: Rajoni do të përballej me fatin e paqartë nëse Irani nuk do të luftonte ISIS-in

Lideri Suprem i Revolucionit Islamik Ajetollah Khamenei deklaroi se rajoni do të ishte përballur me një fat të paqartë nëse nuk do të kishte qenë lufta e forcave të armatosura iraniane kundër terroristëve të ISIS.

Gjatë një takimi me komandantët ushtarakë në Teheran të mërkurën përpara Ditës së Ushtrisë Kombëtare, Ajetollah Khamenei vuri në dukje praninë e Ushtrisë Iraniane dhe Forcave të Armatosura në rajon dhe kontributin e tyre në luftën kundër akteve të dhunshme të "armiqve" dhe tha: "Nëse Ushtria dhe Garda Revolucionare nuk do të angazhoheshin në luftën kundër ISIS, çfarë do të bëhej sot në rajon dhe në vendet fqinje dhe kush do të sundonte mbi ta?" "Secili vend i sulmuar u angazhua në luftën kundër terroristëve dhe mori masat e nevojshme, por roli i Forcave të Armatosura të Iranit nuk mund të mohohet", shtoi Lideri Suprem. Ai tha se Forcat e Armatosura të Iranit ishin "manifestim dhe element i pushtetit kombëtar", në dallim me shumë vende madje edhe me ato që pretendojnë  se janë avokatë të lirisë dhe të drejtave të njeriut, ku ushtria është elementi i pushtetit që i kundërvihet njerëzve, një shembull të të cilit ne shohim në protestat e të shtunës në Paris. " Ajetollah Khamenei tha se Forcat e Armatosura, si në Islam ashtu edhe në Republikën Islamike të Iranit, konsiderohen si një "mbrojtje e sigurt për kombet", duke vënë në dukje se për këtë armiqtë po përpiqen të prishin paqen e popullit përmes prishjes së imazhit të Forcave të Armatosura. Lideri i Revolucionit Islamik shtoi: "Në kohë lufte, përballë agresionit ushtarak armik, Forcat e Armatosura iraniane përdorin ekspertizën e tyre dhe përvojat e tyre, bëjnë sakrifica të mëdha për t'i detyruar kundërshtarët e tyre të tërhiqen. Në kohë paqeje, ato punojnë në fusha të ndryshme në shërbim të kombit për të siguruar sigurinë dhe qetësinë e tij. Është pikërisht për këtë arsye që armiqtë tanë po përpiqen të shkatërrojnë sigurinë e popullit duke thënë në mënyrë të vazhdueshme spekulimet se në mesin e forcave të armatosura mbizotëron ankthi, pasiguria ose rrëmuja" .Ajetollah Khamenei përgëzoi ushtrinë dhe Gardën Revolucionare, si dhe praninë e pashembullt të njerëzve në zonat e goditura nga përmbytjet për të ndihmuar bashkatdhetarët e tyre. Ai gjithashtu nënvizoi rëndësinë e "unitetit gjithnjë në rritje" midis Forcave të Armatosura të Iranit, dhe përshëndeti unitetin midis Ushtrisë dhe Gardës Revolucionare përballë një lëvizjeje të kohëve të fundit nga SHBA për të renditur në listën e zezë Korpusin e Gardës së Revolucionit Islamik të Iranit. "Çdo veprim që irriton armikun është i mirë dhe i drejtë, por të gjithë duhet të përmbahen nga ndonjë veprim që inkurajon dhe forcon armikun," tha më tej Ajetollah Khamenei.

 

Tags

Komente