Apr 23, 2019 20:26 Europe/Tirane
  • Zangane: Ëndrra amerikane për të sjellë eksportet e naftës iraniane në zero, nuk do të realizohet kurrë

Ministri iranian i naftës Bizhan Zangeneh ka kritikuar SHBA dhe aleatët e saj për përdorimin e naftës si një "armë" politike për të vënë më shumë presion ekonomik ndaj Republikës Islamike të Iranit, duke theksuar megjithatë se Uashingtoni nuk do të jetë kurrë në gjendje të arrijë ëndrrën e tij për sjelljen e eksporteve të naftës iraniane në "zero".

"Definitivisht, ëndrra e SHBA-së për të çuar eksportet e naftës iraniane në zero nuk do të realizohet kurrë dhe ne do të punojmë fuqishëm drejt thyerjes së sanksioneve të Amerikës", tha Zangeneh në seancën e parlamentit iranian të martën. "Gjendja e ofertës dhe e kërkesës së naftës është shumë e brishtë në rrethanat aktuale dhe deklaratat e SHBA dhe aleatëve të saj tregojnë shqetësimet e tyre mbi reagimin e tregut", tha ministri iranian i naftës, një ditë pasi Uashingtoni tha se do të përfundojë heqjet që lejojnë tetë vende për të blerë naftën iraniane pa u përballur me sanksionet e Uashingtonit. Shtetet e Bashkuara thanë në një deklaratë të hënën se blerësit e naftës iraniane duhet të ndalojnë blerjet deri më 1 maj ose do të përballen me sanksione.

 

Tags

Komente