Apr 24, 2019 21:22 Europe/Tirane
  • Zarif paralajmëron SHBA-të kundër parandalimit të përdorimit të Ngushticës së Hormuzit nga Irani për të shitur naftë

Ministri i Jashtëm iranian Muhamed Xhavad Zarif ka paralajmëruar SHBA-të kundër çdo mase për të parandaluar Teheranin nga përdorimi i Ngushticës së Hormuzit si një pasazh i sigurt tranziti për shitjen e naftës së tij.

"Gjiri Persik është nyja jonë vitale... kështu që stabiliteti i Gjirit Persik, liria e lundrimit në Gjirin Persik dhe kalimi i lirë i naftës në Gjirin Persik janë në interesin jetik të sigurisë tonë kombëtare", tha të mërkurën Zarif në një event në Shoqërinë e Azisë në Nju Jork. "Ne garantojmë sigurinë dhe stabilitetin e Gjirit Persik për aq kohë sa është në interesin e sigurisë tonë kombëtare. Nëse na pengohet të përdorim Gjirin Persik për sigurinë tonë kombëtare, atëherë pse duhet ta garantojmë atë? "shtoi Zarif, duke vënë në dukje:" Nëse Shtetet e Bashkuara marrin masën e çmendur për të na penguar që ta bëjmë këtë, atëherë duhet të jenë të përgatitur për pasojat ".

 

Tags

Komente