• Çlirohen 4 lagje të tjera në Mosul të Irakut

Forcat e sigurisë sموصل ë Irakut kanë çliruara katër lagje të tjera në qytetin Mosul nga pushtimi i terroristëve të ISIS.

Forca e irakiane të sigurisë kanë liruar lagjen "7 Nisan" në veri të Mosulin, lagjen Saha në afërsi të xhamisë Surxhi dhe lagjet Sahrun dhe Al-Mailje në jug të Mosulit. Abdulrashid Jarallah, komandanti i operacioneve të Ninvas, ka thënë se gjatë këtyre operacioneve u është shkaktuar dëm i madh terroristëve të ISIS në njerëz dhe në makinerinë luftarake. Gjatë këtyre operacioneve është vrarë edhe këshilltari i Abu Bekr Bagdadi gjatë një sulmi ajror në Mosul. Nga ana tjetër, Shakir Xheodet, shefi i policisë federale të Irakut, ka deklaruar se forcat e policisë së Irakut kanë arrestuar një prej terroristëve të njohur me emrin Mahmud Abu Shurab, përgjegjës i ISIS në rajonin Kindi që i përket brigadës së Abu Mos'ab Zarkavi në velajatin e Ninvas të Irakut.

Jan 11, 2017 15:20 Europe/Tirane
Komente