Apr 18, 2018 12:19 Europe/Tirane
  • Të burgosurit palestinezë bojkotojnë gjykatat izraelite

450 të burgosur palestinez të dënuar me burg të përkohshëm (pa kumtimin e akuzave), në ditën e 63-të me radhë kanë bojkotuar gjykatat e regjimit sionist.

Vazhdimi i bojkotimit të gjykatave të regjimit izraelit nga ana e të burgosurve palestinez bëhet në shenjë proteste kundër vazhdimit të politikës së arrestimit dhe burgosjes së përkohshme kundër të burgosurve palestinezë dhe shtimi i numrit të të dënuarve me burgim të përkohshme. Qendra informative e Palestinës njoftoi se të burgosurit palestinezë të sëmurë ditën e martë me rastin e ditës së të burgosurve palestinezë në vazhdim të protestës së tyre, nuk kanë shkuar në qendrat shëndetësore të burgjeve dhe nuk kanë marrë as medikamente. Sipas këtij burimi, 6500 palestinezë ndodhen në burgjet e regjimit sionist që në mes tyre 450 persona janë të dënuar me burgim të përkohshëm.

Tags

Komente