Jun 28, 2018 11:07 Europe/Tirane
  • Dohuk, në veri të Bagdadit, gratë dhe burrat e komunitetit Izedi në faltoren Lalish

Komuniteti Izedi ose Jazdi është një minoritet i kurdëve në veri të Irakut dhe ndjek një lloj të besimit Mitraist. Sipas studiuesve, besimi Izedi në realitet është një përzierje nga Islami i pazakonshëm, krishterizmi i Bizantit Lindor dhe Zoroastrizmit. Grupi terrorist takfirist në vitin 2014 ka rrëmbyer dhe ka marrë rob një numër të madh të grave dhe vajzave të komunitetit Izedi dhe i ka shfrytëzuar ato si skllevër seksual ose i ka shituar ato në treg.

Tags

Komente