Jul 22, 2018 11:11 Europe/Tirane
  • Protesta në solidaritet me Shejkh Isa Kasem

Qytetarët e Bahrejnit kanë organizuar protesta në solidaritet me klerikun e njohur shiit Shejkh Isa Kasem.

Agjencia e lajmeve Mehr njoftoi se Shejkh Isa Kasem, kleriku i njohur shiit, pas dy viteve që qëndroi në izolim shtëpiak i rrethuar nga forcat e regjimit Al Khalifa, më 9 korrik është dërguar në Londër për kurim mjekësor. Qytetarët bahrejnas në rajone të ndryshme të Bahrejnit kanë protestuar në solidaritet me Shejkh Isa Kasem dhe kanë dënuar politikat e dhunshëm të regjimit Al Khalifa. Protestuesit bahrejnas gjithashtu kanë theksuar për lirimin e të gjithë të burgosurve politikë të këtij vendi.

 

Tags

Komente