Aug 03, 2018 18:28 Europe/Tirane
  • Paralajmërim për përkeqësimin e gjendjes fizike të Sekretarit të Përgjithshëm të Lëvizjes

Katër organizata të të drejtave të njeriut në Bahrejn kanë lëshuar një deklaratë duke e kosnideruar regjimin Al Khalifa përgjegjës për përkeqësimin e gjendjes së Hasan Mashime, Sekretarit të Përgjithshëm të Lëvizjes "Hagh".

Organizatat e të drejtave të njeriut në Bahrejn sot njoftuan se Hasan Meshime, vuan nga sëmundje kronike dhe kërkon trajtim të specializuar, por regjimi i Al Khalifa po bllokon trajtimin mjekësor të tij në burgun qendror Xho". Një deklaratë e organizatave të të drejtave të njeriut të Bahrejnit tregon se në çdo burg ekziston vetëm një mjek dhe nuk ka trajtim të duhur dhe regjimi Al Khalifa është duke parandaluar transferimin e të burgosurve në spitale dhe klinika jashtë burgut.

 

Tags

Komente