Aug 31, 2018 08:20 Europe/Tirane
  • Opozitari bahrejnas nominohet për çmimin botëror të të drejtave të njeriut

Këshilli për të drejtat e njeriut në Evropë ka deklaruar se Nabil Rexhep, aktivist i të drejtave të njeriut në Bahrejn dhe kundërshtar i qeverisë së Bahrejnit, është emëruar si një nga 3 kandidatët për marrjen e çmimit për drejtat e njeriut për vitin 2018.

Regjimi al Khalifa i Bahrejnit edhe njëherë ka shtyrë datën e organizimit të gjyqit të Nabil Rexhep, kreut të qendrës për të drejtat e njeriut në Bahrejn. Autoritetet gjyqësore të regjimit Al Khalifa kanë bërë të ditur për rifillimin e gjykimit të Nabil Rexhep, kryetarit të qendrës për të drejtat e njeriut në Bahrejn, duke filluar nga dita e hënë dhe kanë deklaruar se seanca e radhës do të zhvillohet më 21 dhjetor. Agjencia e lajmeve ISNA njoftoi se prokuroria e regjimit Al Khalifa ka marrë vendim për vazhdimin e arrestit të Nabil Rexhep. Nabil Rexhep është akuzuar për publikimin e lajmeve të pavërteta gjatë intervistave televizive që ka bërë në vitin 2014 dhe 2015. Regjimi Al Khalifa gjithashtu ka ndaluar veprimtarinë dhe publicitetin e Nabil Rexhep. Sipas qendrës për të drejtat e njeriut të Bahrejnit, akuzat kundër Nabil Rexhep janë të lidhura me publikimet e tij në Twitter rreth torturave në burgun qendror Xho dhe me kritikat e tij ndaj sulmeve të sauditëve kundër Jemenit në vitin 2016.

Tags

Komente