Sep 10, 2018 21:51 Europe/Tirane
  • Al Moalem: Amerika synon mbrojtjen e interesave izraelite në Siri

Ministri i Jashtëm sirian tha: "Qëllimi i Amerikës është të mbizotërojë të gjitha aktivitetet siriane në favor të Izraelit".

Valid Al Moalam ka thënë: Qëllimet e Amerikë në fakt nuk janë vetëm qëllime të vetë këtij vendi në Siri, por amerikanët synojnë të ruajnë interesant e Izraelit në këtë vend. Ministri i Jashtëm i Sirisë shtoi se Uashingtoni nuk dëshiron që Siria të jetë shtylla kryesore e rezistencës kundër Izraelit dhe se ata nuk duan që Siria të ketë lidhje strategjike me Iranin dhe Rusinë. Ai gjithashtu tha se Shtetet e Bashkuara po përpiqen ta bëjnë Sirinë një nga mjetet e politikës së jashtme të SHBA në ndjekje të interesave të Izraelit.

 

Tags

Komente