Maj 14, 2019 20:20 Europe/Tirane
  • Zyrtari i lartë i Hezbollahut: Komplotet e SHBA në Lindjen e Mesme nuk do të kenë sukses

Një anëtar i rangut të lartë të lëvizjes së rezistencës libaneze të Hezbollahut thotë se administrata e presidentit amerikan Donald Trump është në një konfuzion lidhur me zhvillimet që po zhvillohen në Lindjen e Mesme, duke deklaruar se skemat e Uashingtonit në rajon nuk do të kenë sukses.

"Shtetet e Bashkuara të Amerikës e dinë se aftësia e tyre për të ndryshuar ekuacionet në rajon është e dobët, sepse ka luftëtarë të rezistencës dhe një front rezistence. Prandaj, SHBA nuk mund të diktojë se çfarë dëshiron dhe imponon planet izraelite dhe jo-izraelite", tha Nënsekretari i Përgjithshëm i Hezbollahut Sheikh Naim Kassem. Ai i këshilloi krerët e mbretërive të Gjirit Persik të rishikojnë politikën e tyre të jashtme, duke theksuar se komplotet e SHBA në Lindjen e Mesme do të dështojnë ndërsa frontet e rezistencës kundër Izraelit do të përballen me të gjitha mjetet e disponueshme.

 

Tags

Komente