Aug 04, 2016 19:04 Europe/Tirane
  • KS i OKB nuk miraton deklaratën për Jemenin

Anëtarët e KS të OKB nuk kanë mundur të miratojnë një deklaratë në lidhje me zgjidhjen e krizës në Jemen.

KS i OKB nuk ka mundur të arrijë marrëveshje për miratimin e një deklarate për të ftuar grupin Al Huthi dhe Partinë Kongresi kombëtar i Jemenit, për bashkëpunim me Ismail Veled Al Shejkh Ahmed, i dërguari i posaçëm i sekretarit ët përgjithshëm të OKB për çështjen e Jemenit. Në këtë takim të KS të OKB u zhvilluan diskutime të ashpra midis anëtarëve të këtij këshilli, ku Vitali Churkin, i dërguari i Rusisë në KS të OKB u deklaruar kundër kësaj deklarate dhe më pas lëshoi mbledhjen. Amerika dhe Arabia Saudite kishin propozuar një deklaratë në KS të OKB kundër lëvizjes jemenase Ansarullah.

Tags

Komente