Dec 13, 2016 14:07 Europe/Tirane
  • Rusia kërkon normalizimin e marrëdhënieve me Japoninë

Presidenti i Rusisë ka kërkuar normalizimin e marrëdhënieve me Rusinë.

Agjencia e lajmeve Fars njoftoi se Vladimir Putin, presidenti i Rusisë, në prag të vizitës së tij në Japoni, në një intervistë me mediet japoneze, ka deklaruar se të dy vendet duhet të arrijnë rezultatin e duhur në lidhje me kushtet për marrëveshjen e paqes në bazë të mirëbesimit dhe aktiviteteve të përbashkëta ekonomike.

Putin ka shtuar se Rusia kërkon dialog rreth aktivitetit ekonomike të përbashkët me Japoninë rreth çështjes së ishujve Kuril. 

Vlen të theksohet se Rusia dhe Japonia gati 70 vjet kanë që nuk arrin marrëveshjes në lidhje me pronësinë e ishujve Kuril. Këto ishuj në Rusi quhet Kuril Jugor, ndërsa në Japoni quhen "Territori Verior".

Tags

Komente