Dec 18, 2017 08:10 Europe/Tirane
  • Zgjidhet presidenti i ri i Kilit

Sebastian Pineh u zgjodh si  president i ri i Kilit duke fituar raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale në këtë vend.

Sipas agjencisë Reuters, Sebastian Pineh u zgjodh president i ri i Kilit. Aleksandro Guillier, kandidat për president kilian, përgëzoi fitoren e Sebastian Pineh dhe pranoi humbjen e tij zgjedhore. Sipas Komisionit Zgjedhor Kilian, me më shumë se 90 përqind të votave të hedhura në zgjedhjet presidenciale kiliane, iu dhanë presidentit Sebastian Pineh i cili kryesoi me 54.53 përqind të votave. Raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale kiliane u mbajt të dielën.  Sebastian Pineh ishte kandidati kryesor për fituesin në zgjedhjet presidenciale kiliane, por për shkak të nivelit të ulët të votave ai duhej të merrte pjesë në raundin e dytë.

Tags

Komente