Jan 15, 2018 18:54 Europe/Tirane
  • Spanja paralajmëron liderin katalanas kundër qeverisjes në ekzil

Qeveria spanjolle ka kërcënuar të ri-imponojë sundimin e drejtpërdrejtë në Katalunjë, nëse ish kreu rajonal Carles Puigdemont përpiqet të qeverisë nga mërgimi në Bruksel.

Siç njofton agjencia e lajmeve IRIB, kryeministri spanjoll Mariano Rajoy tha të hënën se ish-udhëheqësi katalanas duhej të ishte " fizikisht i pranishëm" në Katalunjë për të marrë detyrën dhe nëse kjo nuk do të ndodhte, qeveria qendrore do të mbajë kontrollin e rajonit autonom. "Është absurde që dikush synon të jetë president i qeverisë rajonale katalanase duke qenë një i arratisur në Bruksel. "Në mënyrë që të marrë pushtetin, ai duhet ta bëjë këtë fizikisht, sepse pushteti nuk mund të merret nga Brukseli, dhe nëse nuk e bën këtë, neni 155 do të vazhdojë të jetë në fuqi, jo sepse e them unë, por sepse Senati ka vendosur se neni 155 do të jetë në fuqi derisa presidenti i ri të betohet pas zgjedhjeve katalanase, " tha Rajoy.

 

Tags

Komente