Maj 17, 2018 14:02 Europe/Tirane
  • Washington Post: Ekspertët e marrëdhënieve ndërkombëtare të Amerikës kundërshtojnë daljen e SHBA nga marrëveshja bërthamore

Gazeta amerikane “Washington Post” ka shkruar në një raport të saj se ekspertët dhe specialistët e fushës së marrëdhënieve ndërkombëtare në Amerikës kundërshtojnë aspër veprimin e presidentit Trump për daljen nga marrëveshja bërthamore.

Në raportin e “Washington Post” thuhet se 13 ekspertë të lartë të marrëdhënieve ndërkombëtare në institutin “Brookings” të Amerikës e kanë vlerësuar shumë negativisht vendimin e presidentit amerikan për dalje nga marrëveshja bërthamore e nënshkruar mes Grupit 5+1 dhe Iranit. Ata e kanë quajtur të marrë dhe injorantë këtë vendim të presidentit amerikan. Sipas gazetës “Washington Post”, gjithashtu sipas një sondazhi të bërë nga instituti PU, 94% e profesorëve universitar të fushës së marrëdhënieve ndërkombëtare kanë kundërshtuar vendimin e presidentit amerikan për dalje nga marrëveshja bërthamore.

Tags

Komente