Nov 07, 2018 19:58 Europe/Tirane
  • Një iraniane zgjidhet në Dhomën e Përfaqësuesve të SHBA

Rezultatet e zgjedhjeve afatmesme të Kongresit amerikan tregojnë se një iraniane ka marrë numrin e nevojshëm të votave në Dhomën e Përfaqësuesve.

Ana Skimani e cila ishte e nominuar nga Partia Demokratike dhe ishte kandidate nga rajoni 47 të Floridas në zgjehdjet afatmesme të Kongresit, arriti të marrë më shumë vota se kandidati i saj rival. Kjo është hera e parë që një iraniano-amerikane hyn në Dhomën e Përfaqësuesve të SHBA. Skimani është e diplomuar në shkenca politike dhe në nivelin master ka kryer menaxhment për organizata qeveritare dhe joqeveritare.

 

Komente