Një vështrim ndaj aktiviteteve të martirëve Rexhai dhe Bahonar (historik) të cilët u martirizuan nga shpirti i helmuar i monafekinëve

Mohamed Ali dhe Mohamed Xhevad njëri i lindur në Kerman dhe tjetri në Gazvin. Njëri ishte mësues kurse tjetri student. Por fati i tyre ishte i lidhur së bashku dhe ata ishin dy miq të vjetër. Të luftëtarët që në burgjet e regjimit të Pahlavit filluan kujtimet e tyre të përbashkëta deri në çastet e fundit të jetës së tyre. Dy miq që menaxhimi i tyre u bë shembull i shkëlqyeshëm për shumë kënd që dëshironte të shërbente. Martirët Mohamed Ali Rexhai dhe Mohamed Xhevad Bahonar, pas mbarimit të revolucionit, Mohamed Ali Rexhai u përqendrua në specializimin e tij si mësues, ndërsa në qeverinë e Bazerganiut ai ishte udhëheqës i Ministrisë së arsimit.

(Raxhai: Ne duhet të krijojmë ndryshime islame në tekstet shkollore)

Në zgjedhjet e para, ai u bë përfaqësuesi i popullit të Teheranit. Miku i tij i vjetër, Mohamed Xhevad Bahonar, u përfaqësua gjithashtu, kështu që puna e tyre e përbashkët u rrit. Beni Sadr në zgjedhjet e para presidenciale fitoi votat për të qenë president. Forcat revolucionare kërkuar që një person i sigurt të marrë drejtimin e qeverisë, edhe përkundër blasfemieve dhe kundërshtimeve të Beni Sadr, më në fund parlamenti islamik i Iranit e votoi për kryeministër Mohamed Ali Rexhai. Ajetollah Khamenei, Imam i namazit të xhumasë në Teheran:

(Zgjedhja e kryeministrit ishte një ngjarje e rëndësishme për revolucionin.)

Raxhai u zgjodh kryeministër dhe kishte shumë punë në terren. Puna e vështirë filloi që nga fillimi. Kryeministri u fliste njerëzve

(Ne filluam mirë. Në këto dy vjet pas revolucionit, puna ka kaluar nëpër binarë dhe ne mund t'i zgjidhim problemet)

Maxhed Xhavad Bahonar, një mik i vjetër i kryeministrit, iu bashkua atij dhe u bë ministër i arsimit.

(Bahonar: Unë nuk jam më përfaqësues por jam ministër. Shpresoj që t'i shërbej popullit.)

Huxhetol Eslam Bahonar ishte gjithashtu anëtar i Këshillit Revolucionar në ditët e vështira ku të gjithë ishin të shqetësuar për sigurinë e vendit dhe mbrojtjen e revolucionit. Ai gjithashtu mendonte për çështje më të mëdha. Revolucioni kulturor në universitete ishte një punë e madhe që Mohamed Xhavad Bahonar po ndiqte me urdhrat e Imam Khomeinit.

(Shpjegim në lidhje me rëndësinë e Revolucionit Kulturor)

Qeveria e Raxhai ishte përfshirë në shumë fatkeqësi. Nga ana tjetër, lufta filloi dhe çështjet e vendit ishin të lidhura, dhe nga ana tjetër, monafekiët u përpoqën të depërtojnë në institucionet qeveritare për të prishur punët. Qeveria e Raxhai nuk qëndronte duarkryq ndaj grupit Monafekin

(Raxhai: Ata bombardojnë dhe rrënojnë qytetin, ata janë kolegë të Reganit, ne do dalim fitues ndaj këtij vendi dhe ata nuk mund të na ndalojnë)

Bani Sadr nuk udhëtonte me Raxhain dhe madje bisedoi me kryeministrin në kongreset zyrtare. Duke filluar në vitet '60, monafekinët ishin unaza kryesore rreth Bani Sadrit dhe praktikisht ai u largua nga rruga e revolucionit. Parlamenti e braktisi Ban Sadrin në muajin Qershor

(Zëri i Kuvendit: Mungesa e kredibilitetit politik e shuan politikisht Bani Sadrin)

Në gusht 1981 mbahet raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale dhe Mohamed Ali Raxhai u zgjodh president duke marrë 87 % të votave. Mohamed Xhavad Bahonar u zgjodh kryeministër. Viti 1981 ishte çështja më e rëndësishme për këtë grup të fuqishëm punues. Presidenti Raxhai u flet njerëzve për këtë:

(Buxheti është 330 miliardë tomanë. 100 miliardë tomanë për luftë. Buxheti i tanishëm është i lartë. Kkemi mungesë të buxhetit të zhvillimit, nuk është e lehtë)

Me shpërthimin që ndodhi në selinë e partisë Republika Islamike dhe martirizimin e dr. Beheshti, u bë e qartë se grupi Monafekin është gati për çdo krim. Një plan i veçantë u krijua për të vrarë krerët e Republikës Islamike. Dy muaj pas formimit të qeverisë së re, gjithashtu u hartua plani për vrasjen e Raxhai dhe Bahonarit. Shtator 1981, ndërtesa e Kryeministrit pret takimin e fundit të martirëve Raxhai dhe Bahonar.

(Zëri i shpërthimit)

(Imami flet për karakterin e Raxhai dhe Bahonar)

Personaliteti i këtyre dy dëshmorëve të shquar nuk ishte i qartë për përgjegjësitë e tyre politike për shumë njerëz. Vetëm miqtë e tyre të afërm ishin të vetëdijshme për madhështinë e ekzistencës së tyre. Ajetollah Khamenei i flet popullit për miqtë e tij të vjetër:

(Rreth personalitetit të Raxhai dhe Bahonar)

Martirizimi i këtyre dy revolucionarëve të mëdhenj nuk ishte fundi. Shumë personalitete dhe njerëz të zakonshëm u terrorizuan nga monafekinët. Në gusht u përhap lajmi për ikjen e Bani Sadr dhe Raxhavi në Francë. Më pas, monafekinët gjetën marrëdhënie të mira me Perëndimin dhe filloi një epokë e re në aktivitetin e tyre terrorist.

(5) Raportet e Zërit të Amerikës mbi Raxhavin nga Franca / Transmetimi i Deklaratave të moxhahedinëve kundër zgjedhjeve në Iran)

Këto informacione të mediave ishin për persishtfolësit që jetonin në vendet e huaja. Ishte e mjaftueshme që ata të takoheshin ose të flisnin në Evropë. Të gjitha mediat perëndimore i mbulonin të gjitha

Paris. Ishin pushimet për Vitin e rij në vitin 1983 ku shumica e gazetave ishin në pushim. Një takim konfidencial do të mbahet vetëm një vit pas ardhjes së monafekinëve në Evropë. Mysafir special i takimit ishte zëvendëskryeministri i regjimit Baath në Irak, Tarik Aziz. Sadami e ka ftuar zyrtarisht Raxhavi të vijë në Bagdad dhe angazhimet do të fillojnë derisa më në fund, më 17 khordad 1365, monafekinët do të vendosin të ngrenë selinë e tyre komanduese në Irak dhe të jenë kolona e pestë e Sadam Huseinit gjatë ditëve të luftës. Interrogatorët nga zonat e konfliktit, përgjimet në Iran, marrja në pyetje dhe tortura e të burgosurve iranianë dhe ndërhyrës partizanë brenda qyteteve kufitare ishin ndër përgjegjësitë e monafekinëve.

Pas luftës, ky grup terrorist, i cili më nuk shërbeu si justifikim për t'i shërbyer armiqve të Iranit dhe nuk kishte arsyetim për marrjen e ndihmës ndërkombëtare, kishte sfida disi të brendshme. Por të paktën ai gjeti një marrëdhënie të mirë me Mosadin dhe hyri në rastin bërthamor të Iranit. Vrasja e shkencëtarëve bërthamorë ishte në agjendë ... ku ata mendonin se mund të ishin krahu ekzekutiv i  sionistëve. Raul Gerket, ish-anëtar i CIA-s:

(6- Sigurisht, për operacione në Iran, kishte nevojë për një grup të veçantë që grupi muxhahidin ishte më i miri prej tyre)

Në muajin Mehr 1391, një zëdhënës i Departamentit Amerikan të Shtetit në një konferencë javore të lajmeve tha se monafekinët janë jashtë listës së grupeve terroriste. Ky lajm ishte shumë i rëndë. Historia e sjelljes së grupit ishte aq e zezë saqë të gjitha organizatat për të drejtat e njeriut i njihnin si terroristë. Por në një lëvizje të rëndësishme, Hillari Klinton urdhëroi tërheqjen e tyre nga lista e grupeve terroriste. Dr. Paul S. Sheldon, profesor i shkencave politike në Universitetin e Kalifornisë:

(7 – Ishte e vërtet që Organizata e Moxhahedin-e Khalk (MKO) bashkëpunoi me Agjencinë Qendrore të Inteligjencës të Amerikës (CIA) dhe ushtrinë e Amerikës për vrasjen e shkencëtarëve bërthamorë në Iran dhe për akte të tjera terroriste. Nëse ky grup do të ishte ende në listën e organizatave terroriste, Amerika nuk do të mund t’a llogariste këtë grup si partner. Ky grup është i tmerrshëm. Pikëpamjet e grupit janë shumë të sëmura. Anëtarët e vetë grupit bën të detyrueshme gratë që të divorcohen. Ky grup komunist ka ndarë shumë familje.

Dalja nga lista e grupeve terroriste i hapi rrugën grupit Monafekin. Kohët e fundit, ky grup terrorist mbajti një takim në Paris. Disa muaj më parë, u mbajt një takim i ngushtë me terroristët sirianë. Dëgjoni rrjetin Al-Arabija që mbuloi lajmet:

(9. Ahmad Al Xharaba, kryetar i Koalicionit Kombëtar Sirian, gjatë një takimi me Marjam Raxhavi, kryetare e të ashtuquajturit Këshilli Kombëtar i Rezistencës së Iranit, në Paris, e mbështeti në aktivitetet e saj.)

Lajmet që vijnë nga fusha e betejës në Siri dhe Irak dëshmojnë se miqësia e këtyre grupeve terroriste është më e thellë. Fjalët e një nga terroristëve sirianë të postuar në rrjetet sociale:

(10-Ne kemi një marrëdhënie të mirë me muxhahidët, dhe këtu luftojmë kundër Sirisë dhe ne do të vazhdojmë luftën tonë.)

Në mars të vitit 2014, korrupsioni financiar i një senatori republikan u bë një lajm i rëndësishëm për popullin amerikan. Askush nuk mendonte se kjo çështje mund të ishte ndërkombëtare. Por, të paktën, dimensionet e reja të këtij korrupsioni financiar u zbuluan, gjë që zbuloi korrupsionin politik në Shtetet e Bashkuara. Faqja e internetit të ‘Interinfo News’ zbuloi në një raport inteferimet e grupit monafekin në këtë korrupsion financiar:

(11. Sipas hulumtimeve tona'Robert Menendez "mbështetës i flaktë i sanksioneve ndaj Iranit, ka pranuar aferën e financimit nga monafekinët.  Menendez kishte pranuar mbi 25 mijë dollarë. Menendez bën pjesën në listenë e atyre që kanë marrë ryshfet nga monafekinët së bashku me John Bolton, Roura Baker dhe Huardin. Monafekinët së bashku  me disa kompani reklamash kanë siguruar mjete për këto figura të larta amerikane.)

Interesi i Kongresit të SHBA ishte që t'i bënte monafekinët të pastër dhe të pranueshëm për shumë gazetarë amerikanë. Daniel Denver, korrespondent i i Filadelfia Paper, ndoqi këtë shembull. Ai ndoqi një tjetër të akuzuar për marrëdhënie me monafekinët. Ish-guvernatori i Pensilvanisë i cili kishte marrë një ryshfet të madh thotë:

(12- Kur pyeta guvernatorin e Pensilvanisë Ed Randel për mbështetjen e tij të paligjshme për monafekinët, ai u përgjigj: "Nëse më akuzoni, duhet të akuzoni 67 amerikanë të tjerë, përfshirë këtu shtatë gjeneralët që shërbyen në Irak. Aty bëjnë pjesë James Jones, këshilltari i parë i presidentit Obama për sigurinë kombëtare, ish-prokurorja amerikane Michael Mukas  dhe ish-drejtori i FBI-së, Louise Freydhe shumë të tjerë".)

Kongresi amerikan kishte një mysafir të veçantë. Një person i cili duhej të këshillonte anëtarët e Kongresit si një ekspert për çështjet në Iran. Tre muaj më parë, monafekinët  u ftuan zyrtarisht në Kongresin Amerikan dhe biseduan për Iranin. Dëgjoni kanalin televiziv Al Jazeera:

(14- Pak ditë më parë, Kongresi amerikan kishte iniciuar një proces për të ftuar Marjam Raxhavin, kryetaren e grupit terrorist MOnafekin, proces i cili është në kërkim të një fillimi të ri. Raxhavi u kontaktua nga Kongresi amerikan nëpërmjet një thirrje satelitore nga Parisi.

 

Sep 05, 2017 11:38 Europe/Tirane
Komente