Aktualitete

 • Në zimbajtje të Hazretit Fatime (s.a.)

  Në zimbajtje të Hazretit Fatime (s.a.)

  Shkurt 05, 2019 07:24

  Sot ndodhemi në përvjetorin e martirizimit të vajzës së nderuar të Profetit të nderuar të Islamit Hazretit Muhamed s.a.v.s. dhe bota islame është në zimbajtje për vdekjen e kësaj zonje të nderuar të Islamit. Me këtë rast duke shprehur ngushëllime me rastin e përvjetorit të martirizimit të Hazretit Fatime (s.a.), në këtë edicion do të paraqesim disa fraza të shkurtra nga ligjërata e saj të cilën e ka mbajtur në ditët e fundit të jetës së saj të shkurtër, por me plotë begati.

 • Kthimi i misioneve diplomatike, fitore politike e Sirisë

  Kthimi i misioneve diplomatike, fitore politike e Sirisë

  Janar 26, 2019 12:21

  Damasku, kryeqytet i Sirisë, këtyre ditëve është mikpritës i grupeve të ndryshme politike dhe një gjë e tillë konsiderohet një fitore politike për presidentin sirian Bashar Asad pas 7 viteve të luftës kundër terrorizmit.

 • Arrestimi i Marzie Hashemi, shkelje e rëndë e të drejtave të njeriut nga Shtetet e Bashkuara

  Arrestimi i Marzie Hashemi, shkelje e rëndë e të drejtave të njeriut nga Shtetet e Bashkuara

  Janar 26, 2019 12:17

  Shtetet e Bashkuara kanë pretenduar vazhdimisht se mbështesin lirinë dhe të drejtat e njeriut dhe vazhdimisht kanë akuzuar të tjerët për shkeljet e të drejtave të njeriut.

 • Liridashësit e botës kërkojnë lirimin e Marzijeh Hashemi

  Liridashësit e botës kërkojnë lirimin e Marzijeh Hashemi

  Janar 26, 2019 12:11

  Qeveria e Amerikës dhe pretendimet e rrejshme për të drejtat e njeriut

 • Gaza, simbol i rezistencës palestineze

  Gaza, simbol i rezistencës palestineze

  Janar 26, 2019 11:54

  20 Janari, në kalendarin zyrtar të Republikës Islamike të Iranit,  është shënuar si dita e konferencës me temë "Gaza simbol i rezistencës palestineze", për shkak të rezistencës së armatosur të popullit palestinez kundër regjimit sionist dhe fitores së popullit palestinez kundër këtij regjimi agresiv, duke e bërë Gazën simbol i mbrojtjes kombëtare përballë lakmisë së armiqve të huaj.

 • Rënia e Amerikës: Kriteret dhe përmasat

  Rënia e Amerikës: Kriteret dhe përmasat

  Janar 26, 2019 11:51

  Rënia e Amerikës mund të shihet nga një sërë dimensionesh. Në programin e parë, u trajtua koncepti i rënies së Amerikës dhe i dimensioneve të saj të brendshme. Në këtë program, rënia e vendit po shqyrtohet në dimensione të huaja dhe në fusha të huaja, ekonomike, tregtare dhe ushtarake.

 • Rënia e Amerikës: Natyra dhe dimensionet e saj të ndryshme

  Rënia e Amerikës: Natyra dhe dimensionet e saj të ndryshme

  Janar 26, 2019 11:45

  Çështja e rënies së fuqisë amerikane ka kohë që është ngritur në literaturën politike dhe marrëdhëniet ndërkombëtare. Ka pasur shumë debate në këtë çështje, jo vetëm nga kundërshtarët dhe rivalët e Shteteve të Bashkuara, por edhe në qarqet akademike dhe politike perëndimore.

 • Rënia e koalicionit qeveritar të regjimit sionist, e ardhmja e paqartë politike e Netanjahut

  Rënia e koalicionit qeveritar të regjimit sionist, e ardhmja e paqartë politike e Netanjahut

  Janar 26, 2019 11:32

  Benjamin Netanjahu, i cili e mbaroi vitin 2017 me vendimin e Presidentit Donald Trump për të njohur Jerusalemin si kryeqytetin e Izraelit, duke shpresuar se viti 2018 do të ishte një vit i mbarë politik për të dhe për Izraelin, i dha fund vitit 2018 me rënien e koalicionit të tij qeveritar.

 • Tërheqja e SHBA nga Siria: veprim strategjik apo veprim taktik (2)

  Tërheqja e SHBA nga Siria: veprim strategjik apo veprim taktik (2)

  Janar 26, 2019 11:29

  Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, dëshiron të garantojë sigurinë e trupave amerikane, të cilat do të tërhiqen nga Siria, pasi këshilltari i saj për siguri kombëtare tha se tërheqja mund të zgjasë me muaj.