• Udhëtari i Arbainit - 5

  Udhëtari i Arbainit - 5

  Tetor 29, 2018 20:38

  Ekzistojnë rrugë të shumta për të ecur në këmbë. Tashmë çdokush është nisur nga qyteti i tij.

 • Epopeja Husejnite në letërsinë artistike persiane, pjesa e parë

  Epopeja Husejnite në letërsinë artistike persiane, pjesa e parë

  Tetor 29, 2018 20:33

  Letërsia fetare dhe dega e saj e rëndësishme letërsia e Ashurasë kanë një historik të vjetër në letërsinë persiane. Në dy edicione të këtij programi synojmë të hedhim një vështrim mbi këtë zhanër të letërsisë.

 • Lutja me rastin e vizitës së Arbainit

  Lutja me rastin e vizitës së Arbainit

  Tetor 29, 2018 20:18

  Ndodhemi në përvjetorin e Arbainit të kryengritjes së Imam Husejnit (a.s.). Një ditë kjo e cila ka një rëndësi të veçantë dhe një pozitë shumë të lartë pranë dashamirësve të Ehli Bejtit (a.s.). Shumë prej tyre për çdo vit në ditën e Arbainit marshojnë në këmbë drejt Qerbelasë.

 • Arabaini, madhëria e unitetit dhe solidaritetit

  Arabaini, madhëria e unitetit dhe solidaritetit

  Tetor 29, 2018 20:13

  Në këtë edicion do të flasim rreth madhërisë së marshit të Arbainit si simbol i të gjitha vlerave të larta islame dhe njerëzore.

 • Pyetje mbi pelegrinazhin e Arbainit 2

  Pyetje mbi pelegrinazhin e Arbainit 2

  Tetor 29, 2018 20:03

  Vetëm pas disa ditësh bota do të jetë dëshmitare e tubimit më të madh vjetor të njerëzve rreth mauzoleut të nipit të Profetit të fundit hyjnor (s.a.v.s). Ata që këtë ngjarje të madhe e shohin nga larg mund t’u lind pyetja se ky fenomen është një ceremoni e sapokrijuar dhe e themeluar kohët e fundit nga shiitët apo ka rrënjë në histori? Në këtë emision do t’i përgjigjemi kësaj pyetjeje.

 • Pyetje mbi pelegrinazhin e Arbainit 1

  Pyetje mbi pelegrinazhin e Arbainit 1

  Tetor 29, 2018 19:58

  Ndodhemi në ditët e Arbainit të imam Huseinit (as) dhe tubimit madhështor të miliona pelegrinëve të Qerbelasë. Në ditë si këto lind pyetja se si është e mundur që pas shumë shekujsh me miliona njerëz nga e gjithë bota mblidhet për të vizituar varri e një njeriu që është martirizuar shumë shekuj më parë? Cfarë është pelegrinazhi në kulturën shiite dhe përse i kushtohet kaq shumë rëndësi atij? Në këtë emision do tu përgjigjemi këtyre pyetjeve.

 • Udhëtari i Arbainit - 4

  Udhëtari i Arbainit - 4

  Tetor 29, 2018 19:54

  Në qytetin Naxhaf në jug të Irakut, gjendet varri i hz. Aliut (as)-kushëriri dhe dhëndëri i hz. Mohammed (s.a.v.s) dhe imamit të parë të shiitëve në botë.

 • Udhëtari i Arbainit - 3

  Udhëtari i Arbainit - 3

  Tetor 29, 2018 19:52

  Qyteti Samara është një nga katër qytetet e shenjta të Irakut.

 • Udhëtari i Arbainit - 2

  Udhëtari i Arbainit - 2

  Tetor 29, 2018 19:48

  Kazimin është qyteti i tretë më i shenjtë në Irak pas Naxhafit dhe Qerbelasë, që ndodhet në veriperëndim të Bagdadit, në anën perëndimore të lumit Tigër. Emri i këtij qyteti është marrë nga emri i tempullit të shenjtë të hz. Kazem (as). Tempulli i Kazemit posedon veçori që mund të shihen në faltore më të vogla, së pari që dy nga Imamët e pagabueshëm janë varrosur brenda tyre. Ka gjithashtu një faltore të shenjtë me tre oborre të bukura dhe të mëdha me tavane të gjata, me kolona të forta dhe të z