• I’tikafi, shkëputja nga gjërat e tjera dhe lidhja me Zotin (1)

  I’tikafi, shkëputja nga gjërat e tjera dhe lidhja me Zotin (1)

  Mars 23, 2019 12:48

  Një prej programeve spirituale që bënë ndryshim te njeriu gjatë muajit Rexheb të kalendarit mysliman, është programi i “I’tikafit” që realizohet më datë 13, 14 dhe 15 të muajit Rexheb të kalendarit hixhri kameri.

 • Profeti i mëshirës në pikëpamjen e Mevlanasë

  Profeti i mëshirës në pikëpamjen e Mevlanasë

  Nëntor 25, 2018 01:08

  Në këtë edicion do të paraqesim pikëpamjen e Mevlana Xhalaludin Muhamed Belkh në lidhje me Hazretin Muhamed s.a.v.s..

 • Zjarri nën hi

  Zjarri nën hi

  Nëntor 25, 2018 01:06

  Në këtë emision do të flasim për mendimet e Abdullah bin Obeji dhe mesazhin e Profetit të nderuar të Islamit për njerëzimin.

 • Uniteti në pikëpamjen e Ajetullah Khamenei

  Uniteti në pikëpamjen e Ajetullah Khamenei

  Nëntor 25, 2018 00:59

  Ajetullah Khamenei: "Ka ardhur koha që bota islame ta ruajë unitetin e vet dhe në mënyrë të bashkuar të qëndrojë dhe rezistojë përball armikut të përbashkët, do të thotë arroganca botërore dhe sionizmi, nga i cili kanë pësuar dëme të gjitha grupet islame".

 • Arma për të luftuar djallin

  Arma për të luftuar djallin

  Nëntor 25, 2018 00:48

  Në emër të Zotit, Mëshiruesit, Mëshirbërësit

 • Karakteristikat e Profetit të nderuar të Islamit s.a.v.s. në Kur'anin e shenjtë

  Karakteristikat e Profetit të nderuar të Islamit s.a.v.s. në Kur'anin e shenjtë

  Nëntor 25, 2018 00:45

  Ndodhemi në ditët e bekuara të përvjetorit të lindjes së Hazretit Muhamed s.a.v.s., profetit të nderuar të Islamit. Myslimanët sunitë datën 12 të muajit rabiul-aval dhe myslimanët shiitë datën 17 të muajit rabiul-aval të kalendarit hixhri kameri, e konsiderojnë përvjetor të lindjes së Profetit të nderuar të Islamit s.a.v.s.

 • Lindja e diellit të udhëzimit

  Lindja e diellit të udhëzimit

  Nëntor 25, 2018 00:32

  Ai është një personalitet mahnitës i cili një numër shumë të njerëzve i ka vendosur në anijen e udhëzimit dhe përgjatë shekujve me radhë e ka drejtuar këtë anije në detet e trazuar.

 • Hatixheja e madhe, një gur i çmuar në shtëpinë e Profetit Muhammed (s.a.v.s) (Speciale me rastin e përvjetorit të martesës së Profetit (s.a.v.s) dhe hz. Hatixhesë (sa)

  Hatixheja e madhe, një gur i çmuar në shtëpinë e Profetit Muhammed (s.a.v.s) (Speciale me rastin e përvjetorit të martesës së Profetit (s.a.v.s) dhe hz. Hatixhesë (sa)

  Nëntor 24, 2018 23:50

  Hatixheja, në dritën e pavarësisë së mendimit, veprimit dhe besimit, jetoi me shpirtin e besimit të vet dhe, falë inteligjencës dhe freskisë së saj, korri suksese të shumta në sferën e biznesit. Martesa e saj me Profetin nuk ishte e njëjtë sikur martesat tjera, por kishte një karakter tjetër, sepse kjo lidhje e bekuar dhe e shenjtë sipas qëllimeve hyjnore dhe perfekte, ngriti virtytin, dashurinë dhe motivin material të Hadixhesë.

 • Speciale për përvjetorin e fillimit të Imametit të Imam Mahdiut (a.xh.)

  Speciale për përvjetorin e fillimit të Imametit të Imam Mahdiut (a.xh.)

  Nëntor 24, 2018 23:34

  Kanë kaluar më shumë se 1200 vite që nga koha kur njerëzit presin që me lejen e Zotit, të paraqitet Mahdiu i premtuar (a.xh.) dhe ta ndërtojë qeverisjen e tij globale mbi baza të drejtësisë, paqes dhe sigurisë.

 • Shoqërimi me njerëzit e mirë

  Shoqërimi me njerëzit e mirë

  Korrik 06, 2018 09:36

  Njerëzit në kuadër të shoqërisë dhe bashkëjetesës, ushtrojnë ndikim mahnitës mbi njëri-tjetrin. Miku i mirë e forcon dëshirën për korrigjim dhe përmirësim të njeriut dhe e ndihmon njeriun në rrugën e arritjes së lumturisë dhe në të kundërtën shoqërimi me njerëzit e këqij, rezulton me korrupsion dhe degjenerim të njeriut në aspekte të ndryshme.