• Tre vite luftë në Jemen, katastrofa më e madhe njerëzore me perspektivë të paqartë

  Tre vite luftë në Jemen, katastrofa më e madhe njerëzore me perspektivë të paqartë

  Prill 09, 2018 10:49

  Arabia Saudite më 26 mars të vitit 2015, filloi luftën kundër Jemenit, luftë kjo e cila ishte paraparë të përfundojë brenda një kohë të shkurtë, mirëpo tani ky hyr në vitin e katërt të saj. Në edicionin e parë të këtij programi tre edicionesh do të shqyrtojmë shkaqet dhe qëllimet e Arabisë Saudite në luftën kundër Jemenit.

 • Tre vite luftë në Jemen, katastrofa më e madhe njerëzore me perspektivë të paqartë

  Tre vite luftë në Jemen, katastrofa më e madhe njerëzore me perspektivë të paqartë

  Prill 09, 2018 10:49

  Arabia Saudite më 26 mars të vitit 2015, filloi luftën kundër Jemenit, luftë kjo e cila ishte paraparë të përfundojë brenda një kohë të shkurtë, mirëpo tani ka hyr në vitin e katërt të saj. Në këtë edicion do të shqyrtojmë pasojat e kësaj lufte.

 • Kryetari i Këshillit të Lartë Politik të Jemenit: Nuk dorëzohemi përball agresorëve

  Kryetari i Këshillit të Lartë Politik të Jemenit: Nuk dorëzohemi përball agresorëve

  Mars 25, 2018 11:01

  Kreu i Këshillit të lartë politik të Jemenit theksoi mbi rezistencën e Jemenit ndaj agresionit të Arabisë Saudite dhe aleatëve të saj. Saleh Al Semad, tha të premten, në prag të përvjetorit të tretë të rezistencës së popullit jemenas kundër sulmeve të Arabisë Saudite dhe aleatëve të saj, se rezistenca kundër pushtuesve sauditë dhe aleatëve të saj do të vazhdojë. 

 • Çfarë synojnë Arabia Saudite, SHBA dhe Izraeli në luftën në Jemen?

  Çfarë synojnë Arabia Saudite, SHBA dhe Izraeli në luftën në Jemen?

  Shkurt 23, 2018 11:27

  Po përfundon viti i tretë i luftës së Arabisë Saudite kundër Jemenit. Kuptimi i qëllimeve dhe i funksionimit të trekëndëshit Arabia Saudite-SHBA- Izrael në këtë luftë është qëllimi kryesor i këtij programi.

 • Zhvillimet në Jemen nga veriu në jug

  Zhvillimet në Jemen nga veriu në jug

  Shkurt 23, 2018 11:27

  Regjimi saudit, i mbështetur nga Shtetet e Bashkuara dhe Emiratet e Bashkuara Arabe që nga marsi i vitit 2015, ka nisur një agresion ushtarak kundër Jemenit me sulme nga toka, deti dhe rrethimin e tij ajror, me pretekstin e kthimit të presidentit të dorëhequr Abdarabuh Mansur Hadi. Këto përleshjeve tani janë shtrirë jashtëzakonisht shumë në Jemenin jugor për shkak të ofensivës së militantëve të mbështetur nga Arabia Saudite, veçanërisht në qytetin e rëndësishëm të Adenit.

 • Revolucioni Islamik, lufta kundër arrogancës dhe mbështetja ndaj Rezistencës Islame

  Revolucioni Islamik, lufta kundër arrogancës dhe mbështetja ndaj Rezistencës Islame

  Shkurt 02, 2018 11:02

  Zoti i madhëruar atyre që duke u mbështetur në ndihmën hyjnore, rezistojnë përball tiranëve dhe zullumqarëve, i premton në këtë mënyrë: "Me padyshim se atyre të cilët thanë Zoti ynë është një, pastaj rezistuan, u zbresin engjëjt dhe u thonë mos u frikësohuni dhe mos u pikëllohuni sepse po u lajmërojmë juve për parajsën që është premtuar për ju". (Surja Fussilet, ajeti 30).

 • Vdekja e Abdullah Saleh dhe hyrja e Jemenit në periudhën e tranzicionit

  Vdekja e Abdullah Saleh dhe hyrja e Jemenit në periudhën e tranzicionit

  Janar 07, 2018 11:09

  (Programi i parë: Rezultati i pranisë gati 40 vjeçare të Abdullah Saleh në krye të pushtetit në Jemen, lufta dhe vendi më i varfër arab)

 • Strategjia e re e Arabisë Saudite ndaj rajonit dhe Irakut

  Strategjia e re e Arabisë Saudite ndaj rajonit dhe Irakut

  Dhjetor 04, 2017 09:03

  Strategjia e Arabisë Saudite në Irak synon forcimin e pozitës saudite në rajon, pasi sauditët po kërkojnë të krijojnë një hartë të re për Lindjen e Mesme pavarësisht nga ndërhyrjet ndërkombëtare.

 • Pikëpamja e Liderit Suprem ( Mesazhi i liderit për haxhin, mësimdhënës dhe informues)

  Pikëpamja e Liderit Suprem ( Mesazhi i liderit për haxhin, mësimdhënës dhe informues)

  Shtator 05, 2017 11:42

  Një pjesë e mesazhit të Liderit Suprem, Ajetollah Khamenei për ceremoninë e Haxhit, thotë: Haxhi mund të ngrejë lartë pozitën morale të njeriut besimtar dhe të formojë një njeri të ndritur e me vlera të larta dhe t’a shndërrojë atë në një element të ditur, të guximshëm, aktiv dhe luftëtar.

 • Populli i Jemenit, viktimë e dhunës dhe agresionit

  Populli i Jemenit, viktimë e dhunës dhe agresionit

  Korrik 13, 2017 10:11

  Tregtia e armëve është shumë fitimprurëse, sidomos kur qeveritë e disa vendeve të cilat po përballen me protesta dhe trazira, të kenë nevojë për armatime për të shtypur popullin e vetë. Për fat të keq, pikërisht ky përfitim i madh është bërë shkak që shtetet perëndimore ta preferojnë këtë fitim më shumë se sa çështjet përkatëse me paqen dhe të drejtat e njeriut.