• Tridhjetë ditë, tridhjetë tregime (Mos u irrito)

  Tridhjetë ditë, tridhjetë tregime (Mos u irrito)

  Qershor 06, 2018 11:31

  Ata të cilët japin lëmoshë kur kanë kushte të mira ekonomike dhe kur ndodhen në varfëri dhe mbajnë brenda irritimin dhe hidhërimin dhe falin gabimet e njerëzve. Zoti i madhëruar i do bamirësit.

 • Tre vite luftë në Jemen, katastrofa më e madhe njerëzore me perspektivë të paqartë

  Tre vite luftë në Jemen, katastrofa më e madhe njerëzore me perspektivë të paqartë

  Prill 09, 2018 10:49

  Arabia Saudite më 26 mars të vitit 2015, filloi luftën kundër Jemenit, luftë kjo e cila ishte paraparë të përfundojë brenda një kohë të shkurtë, mirëpo tani ka hyr në vitin e katërt të saj. Në këtë edicion do të shqyrtojmë pasojat e kësaj lufte.

 • Zhvillimet në Jemen nga veriu në jug

  Zhvillimet në Jemen nga veriu në jug

  Shkurt 23, 2018 11:27

  Regjimi saudit, i mbështetur nga Shtetet e Bashkuara dhe Emiratet e Bashkuara Arabe që nga marsi i vitit 2015, ka nisur një agresion ushtarak kundër Jemenit me sulme nga toka, deti dhe rrethimin e tij ajror, me pretekstin e kthimit të presidentit të dorëhequr Abdarabuh Mansur Hadi. Këto përleshjeve tani janë shtrirë jashtëzakonisht shumë në Jemenin jugor për shkak të ofensivës së militantëve të mbështetur nga Arabia Saudite, veçanërisht në qytetin e rëndësishëm të Adenit.

 • Vdekja e Abdullah Saleh dhe hyrja e Jemenit në periudhën e tranzicionit

  Vdekja e Abdullah Saleh dhe hyrja e Jemenit në periudhën e tranzicionit

  Janar 07, 2018 11:09

  (Programi i parë: Rezultati i pranisë gati 40 vjeçare të Abdullah Saleh në krye të pushtetit në Jemen, lufta dhe vendi më i varfër arab)

 • Ndikimi i luftës tek fëmijët në vendet e arabe

  Ndikimi i luftës tek fëmijët në vendet e arabe

  Janar 09, 2017 10:25

  Me zhvillimin e teknologjisë së luftës, është shtuar edhe numri i viktimave që kryesisht përbëhet nga civilët dhe më së shumti nga fëmijët. Si rezultat mbrojtja e fëmijëve në raste lufte, është kthyer në një nga hallkat kryesore të Bashkësisë Ndërkombëtare në raste lufte, trazirash dhe konfliktesh.

 • Ndikimi i luftës tek fëmijët në vendet arabe

  Ndikimi i luftës tek fëmijët në vendet arabe

  Dhjetor 29, 2016 10:25

  Lufta tek fëmijët ndikon në forma të ndryshme dhe për një kohë të gjatë.

 • Ndikimi i luftës tek fëmijët në vendet arabe

  Ndikimi i luftës tek fëmijët në vendet arabe

  Dhjetor 29, 2016 10:25

  Lufta lë pasoja të rënda një prej të cilave është ndikimi tek civilët dhe sidomos tek fëmijët dhe femrat.

 • Amerika e përgjakur nga rrjedhat raciste

  Amerika e përgjakur nga rrjedhat raciste

  Korrik 17, 2016 19:26

  Veprimet e fundit në Amerikë dëshmojnë për faktin se ky vend vazhdon të vuaj nga aktet dhe rrjedhat raciste. Në fillim dy të rinj zezakë amerikanë në një distancë prej vetëm disa ditësh u vranë nga policia në dy qytete të ndryshme tëAmerikës. Pas kësaj ngjarjeje, shumë qytete në Amerikë u përfshinë nga protestat kundër diskriminimit policor dhe si rezultat 5 policë humbën jetën për shkak të një sulmi të kryer nga një snapjerist amerikan.

 • Lindja e Mesme në javën që kaloi

  Lindja e Mesme në javën që kaloi

  Shkurt 16, 2016 07:54

  Përshëndetje për ju dëgjues të nderuar! Jemi pranë jush përsëri me edicionin e radhës të programit “Lindja e Mesme në javën që kaloi”, ku do të njiheni me ngjarjet më të rëndësishme politike, ekonomike dhe sociale të javës së kaluar në rajonin e LM.

 • Lindja e Mesme në javën që kaloi

  Lindja e Mesme në javën që kaloi

  Shkurt 16, 2016 07:51

  Përshëndetje për ju dëgjues të nderuar! Jemi pranë jush përsëri me edicionin e radhës të programit “Lindja e Mesme në javën që kaloi”, ku do të njiheni me ngjarjet më të rëndësishme politike, ekonomike dhe sociale të javës së kaluar në rajonin e LM.