• Në zimbajtje të Hazretit Fatime (s.a.)

  Në zimbajtje të Hazretit Fatime (s.a.)

  Shkurt 05, 2019 07:24

  Sot ndodhemi në përvjetorin e martirizimit të vajzës së nderuar të Profetit të nderuar të Islamit Hazretit Muhamed s.a.v.s. dhe bota islame është në zimbajtje për vdekjen e kësaj zonje të nderuar të Islamit. Me këtë rast duke shprehur ngushëllime me rastin e përvjetorit të martirizimit të Hazretit Fatime (s.a.), në këtë edicion do të paraqesim disa fraza të shkurtra nga ligjërata e saj të cilën e ka mbajtur në ditët e fundit të jetës së saj të shkurtër, por me plotë begati.

 • Zjarri nën hi

  Zjarri nën hi

  Nëntor 25, 2018 01:06

  Në këtë emision do të flasim për mendimet e Abdullah bin Obeji dhe mesazhin e Profetit të nderuar të Islamit për njerëzimin.

 • Arma për të luftuar djallin

  Arma për të luftuar djallin

  Nëntor 25, 2018 00:48

  Në emër të Zotit, Mëshiruesit, Mëshirbërësit

 • Karakteristikat e Profetit të nderuar të Islamit s.a.v.s. në Kur'anin e shenjtë

  Karakteristikat e Profetit të nderuar të Islamit s.a.v.s. në Kur'anin e shenjtë

  Nëntor 25, 2018 00:45

  Ndodhemi në ditët e bekuara të përvjetorit të lindjes së Hazretit Muhamed s.a.v.s., profetit të nderuar të Islamit. Myslimanët sunitë datën 12 të muajit rabiul-aval dhe myslimanët shiitë datën 17 të muajit rabiul-aval të kalendarit hixhri kameri, e konsiderojnë përvjetor të lindjes së Profetit të nderuar të Islamit s.a.v.s.

 • Lindja e diellit të udhëzimit

  Lindja e diellit të udhëzimit

  Nëntor 25, 2018 00:32

  Ai është një personalitet mahnitës i cili një numër shumë të njerëzve i ka vendosur në anijen e udhëzimit dhe përgjatë shekujve me radhë e ka drejtuar këtë anije në detet e trazuar.

 • Hatixheja e madhe, një gur i çmuar në shtëpinë e Profetit Muhammed (s.a.v.s) (Speciale me rastin e përvjetorit të martesës së Profetit (s.a.v.s) dhe hz. Hatixhesë (sa)

  Hatixheja e madhe, një gur i çmuar në shtëpinë e Profetit Muhammed (s.a.v.s) (Speciale me rastin e përvjetorit të martesës së Profetit (s.a.v.s) dhe hz. Hatixhesë (sa)

  Nëntor 24, 2018 23:50

  Hatixheja, në dritën e pavarësisë së mendimit, veprimit dhe besimit, jetoi me shpirtin e besimit të vet dhe, falë inteligjencës dhe freskisë së saj, korri suksese të shumta në sferën e biznesit. Martesa e saj me Profetin nuk ishte e njëjtë sikur martesat tjera, por kishte një karakter tjetër, sepse kjo lidhje e bekuar dhe e shenjtë sipas qëllimeve hyjnore dhe perfekte, ngriti virtytin, dashurinë dhe motivin material të Hadixhesë.

 • Speciale për përvjetorin e fillimit të Imametit të Imam Mahdiut (a.xh.)

  Speciale për përvjetorin e fillimit të Imametit të Imam Mahdiut (a.xh.)

  Nëntor 24, 2018 23:34

  Kanë kaluar më shumë se 1200 vite që nga koha kur njerëzit presin që me lejen e Zotit, të paraqitet Mahdiu i premtuar (a.xh.) dhe ta ndërtojë qeverisjen e tij globale mbi baza të drejtësisë, paqes dhe sigurisë.

 • Pikëpamjet e Lideri Suprem në mesazhin e Haxhit

  Pikëpamjet e Lideri Suprem në mesazhin e Haxhit

  Gusht 28, 2018 11:17

  Ajetollah Khamenei lideri suprem i Revolucionit Islamik në mesazhin e tij për pelegrinët e Haxhit, përcaktimin e një vendi të përhershëm për kryerjen e ritit të Haxhit e ka quajtur shembull të unitetit të myslimanëve dhe ummetit islam dhe pasi përmendi politikat luftënxitëse të Amerikës në mesin e myslimanëve tha: Me inteligjencë dhe vigjilencë kjo politikë djallëzore duhet neutralizuar dhe haxhi është një mundësi e madhe në këtë fushë.

 • Shoqërimi me njerëzit e mirë

  Shoqërimi me njerëzit e mirë

  Korrik 06, 2018 09:36

  Njerëzit në kuadër të shoqërisë dhe bashkëjetesës, ushtrojnë ndikim mahnitës mbi njëri-tjetrin. Miku i mirë e forcon dëshirën për korrigjim dhe përmirësim të njeriut dhe e ndihmon njeriun në rrugën e arritjes së lumturisë dhe në të kundërtën shoqërimi me njerëzit e këqij, rezulton me korrupsion dhe degjenerim të njeriut në aspekte të ndryshme.

 • Myslimanët nën rrethimin e Partive (Ahzab)

  Myslimanët nën rrethimin e Partive (Ahzab)

  Korrik 06, 2018 09:36

  Në muajin shaval të vitit të pestë hixhri kameri, ka ndodhur lufta e Partive (Ahzab) kundër myslimanëve, një luftë e cila nga aspekti potencialeve të gjera dhe numrit të madh të ushtrisë së armikut kundër numrit të vogël të ushtrisë myslimanë dhe potencialeve të vogla të ushtrisë së Islamit, konsiderohej një kërcënim serioz për fenë e re të Islamit në atë kohë.