• Muhamed Zakaria Razi, mjek pararendës

  Muhamed Zakaria Razi, mjek pararendës

  Shtator 07, 2019 16:37

  5 Shtatori është Dita e përkujtimit të Muhamed Zakaria Razi dhe Dita e Farmacisë. Emri i tij është Muhamed dhe emri i babait të tij është Zakaria. Ai është një mjek i famshëm iranian i njohur edhe si filozof dhe kimist i shquar, zbuluesi i alkoolit dhe i acidit sulfurik.

 • Firdusi, ripërtëritës i gjuhës persiane dhe i identitetit iranian

  Firdusi, ripërtëritës i gjuhës persiane dhe i identitetit iranian

  May 20, 2019 08:22

  Këtë program e kemi përgatitur me rastin e manifestimit të ditës së gjuhës persiane dhe përkujtimit të Firdusit.

 • Shejkh Behaij, arkitekti i zemrës

  Shejkh Behaij, arkitekti i zemrës

  Prill 30, 2019 06:48

  Data 3 ordibehesht e kalendarit iranian me rastin e përvjetorit të lindjes së Shejkh Behaij, është emëruar “Dita e Arkitekturës”. Me këtë rast në këtë program do të njihemi më shumë me personalitetin e këtij gnostiku dhe shkencëtari të madh të botës islame.

 • Pasqyra e dashurisë, paqes dhe miqësisë

  Pasqyra e dashurisë, paqes dhe miqësisë

  Prill 30, 2019 06:41

  Data 1 Ordibehesht e kalendarit iranian është dita e përkujtimit të Sa’adi Shirazi, poetit të madh iranian. Me këtë rast kemi përgatitur një program special të cilën po e prezantojmë për ju.

 • Speciale në përkujtim të Shejkh Mufid

  Speciale në përkujtim të Shejkh Mufid

  Dhjetor 02, 2018 10:20

  Në një hadith të Profetit të nderuar të Islamit s.a.v.s. thuhet: “Dijetarët në tokë janë si yjet në qiell të cilën në errësirën në tokë dhe det janë mjet për udhëzimin dhe drejtimin e njerëzve. Prandaj çdo herë kur të zhduket yjet, njerëzit e udhëzuar rrezikohen me devijim dhe humbjen e rrugës së drejtë”. Shejkh Mufid është një prej këtyre dijetarëve.

 • Speciale me rastin e përvjetorit të vdekjes së Alame Mohamed Taghi Xhaferi

  Speciale me rastin e përvjetorit të vdekjes së Alame Mohamed Taghi Xhaferi

  Nëntor 24, 2018 23:47

  Sot më 25 Aban është një ditë që është futur në kalendarin iranian dhe islamik dhe që shënon pastërtinë shpirtërore dhe trupore të një njeriu të madh.

 • 24 abani, dita përkujtimore e Alame Sejed Muhamed Husejn Tabatabai

  24 abani, dita përkujtimore e Alame Sejed Muhamed Husejn Tabatabai

  Nëntor 24, 2018 23:37

  Alame Tabatabai ishte filozof, gnostik, komentues i Kur’anit, jurist dhe dijetar i njohur islam. Alame Tabatabai ishte simbol i një dijetari të plotë, kulmi i mendimit, maja më e lartë e njohjes, bjeshkë e durimit dhe një gjoks me plotë sekrete të të dashurve hyjnor.

 • Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Prill 28, 2018 10:16

  Në këtë edicion do të njihemi me mendimtarin iranian Khaxhe Abdullah Ansari i njohur me epitetin "Piri i Heratit".

 • Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Prill 28, 2018 10:16

  Në këtë edicion do të njihemi me mendimtarin iranian Khaxhe Jusef Hamedani

 • Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore

  Prill 28, 2018 10:15

  Përshëndetje për ju dëgjues të nderuar. Jemi pranë jush me edicionin e radhës së programit “Personalitetet e shquara iraniane, krenari botërore” ku do të vazhdojmë me prezantimin e personalitetit të njohur iranian Mevlana Xhelaludin Muhamed Balkhi, një ndër poetët më të mëdhenj iranianë dhe me famë botërore. Idetë dhe mendimet e mëdha të tij janë përkthyer në gjuhë të ndryshme dhe shumë mendimtarë dhe letrarë janë ndikuar nga idetë e tij.