• Hadad Adel: Njohja e njerëzve të mëdhenj si Naim Frashëri, na bën të kuptojmë se flasim një gjuhë që ka qenë e njohur që 800 vjet më parë

  Hadad Adel: Njohja e njerëzve të mëdhenj si Naim Frashëri, na bën të kuptojmë se flasim një gjuhë që ka qenë e njohur që 800 vjet më parë

  Mars 05, 2018 20:09

  Hadad Adel, kryetar i Fondacionit Sa’adi dhe kryetar i Akademisë së Gjuhës dhe Letërsisë Persiane në fjalimin e tij në ceremoninë e mbylljes së simpoziumit ndërkombëtar “ Analizimi i mendimeve të Naim Frashërit”, tha: “Deri para sundimit të Perëndimit, myslimanët kishin lidhje të gjera kulturore, por për fat të keq, në vitet e fundit të gjithë ata u kthyen nga Perëndimi. Kjo ndodhi sikur vendet islamike nuk kishin histori”.

 • Meidani: Naim Frashëri me poezinë e tij krijoi urë mes kulturave

  Meidani: Naim Frashëri me poezinë e tij krijoi urë mes kulturave

  Mars 05, 2018 11:01

  Ish presidenti i Shqipërisë Rexhep Meidani, i pranishëm në simpoziumin ndërkombëtar “ Analizimi i mendimeve të Naim Frashërit” që zhvillon punimet në Teheran, pasi theksoi se poezia dhe vepra e Naim Frashërit është e ndikuar nga gjuha dhe letërsia perse, deklaroi: Naim Frashëri me poezitë e tij krijoi një urë lidhëse mes kulturave.

 • Vazhdon punimet simpoziumi ndërkombëtar kushtuar Naim Frashërit

  Vazhdon punimet simpoziumi ndërkombëtar kushtuar Naim Frashërit

  Mars 05, 2018 10:09

  Sot në Teheran në prani të ish presidentit të Shqipërisë, ka nisur punimet simpoziumi ndërkombëtar kushtuar shkrimtarit të madh kombëtar, Naim Frashëri.

 • Nis punimet simpoziumi “ Analizimi i mendimeve të Naim Frashërit” në Teheran

  Nis punimet simpoziumi “ Analizimi i mendimeve të Naim Frashërit” në Teheran

  Mars 05, 2018 08:05

  Sot në Teheran ka nisur punimet simpoziumi “ Analizimi i mendimeve të Naim Frashërit” ku i ftuar special është Rexhep Mejdani ish president i Shqipërisë dhe kreu i institutit kulturor dhe komunikues islamik të Iranit.

 • Lulet e Verës (analizë)

  Lulet e Verës (analizë)

  Shkurt 27, 2018 15:39

  Këtë përmbledhje me poezi lirike Naimi e botoi më 1890. Aty ai shfaqet më i plotë si poet. Talenti i tij lirik shpërthen në një rreth të gjerë ndjenjash tepër të holla dhe mendimesh të thella.

 • Bagëti E Bujqësi

  Bagëti E Bujqësi

  Shkurt 27, 2018 15:13

  O malet' e Shqipërisë e ju o lisat' e gjatë! Fushat e gjëra me lule, q'u kam ndër mënt dit' e natë! Ju bregore bukuroshe e ju lumenjt' e kulluar! Çuka, kodra, brinja, gërxhe dhe pylle të gjelbëruar! Do të këndonj bagëtinë që mbani ju e ushqeni, O vendëthit e bekuar, ju mëndjen ma dëfreni.

 • FJALËT E QIRIRIT

  FJALËT E QIRIRIT

  Shkurt 27, 2018 14:55

  Në mes tuaj kam qëndruar E jam duke përvëluar, Që t'u ap pakëzë dritë, Natënë t'ua bënj ditë.

 • GJUHA JONË

  GJUHA JONË

  Shkurt 27, 2018 14:52

  Vëllezër shqipëtarë! Të prekim urtësinë, Të zëm' udhën e mbarë, Të ngjallim Shqipërinë.