سفیر تهران در سازمان ملل: میزبانی میلیونها آواره افغان بر اقتصاد ایران فشار آورده است
-
سفیر تهران در سازمان ملل: میزبانی از آوارگان افغان بر اقتصاد ایران فشار آورده است
نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: میزبانی از چندین میلیون آواره افغانستانی بر اقتصاد ایران و تامین مواد غذایی در این کشور فشار وارد کرده است.
به گزارش رادیو دری؛ مجید تختروانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست عالیرتبه شورای امنیت در موضوع امنیت غذایی و مخاصمات گفت: ناامنی غذایی، تغییرات آب و هوایی، همهگیری کووید ۱۹ و آثار منفی درگیریهای بینالمللی مختلف، همگی بر بسیاری از کشورها از جمله ایران که بیش از چهار دهه از تحریمهای آمریکا رنج برده، اثر گذاشته است.
تختروانچی اضافه کرد: علاوه بر این، میزبانی از چندین میلیون آواره افغانستانی نیز بر اقتصاد ایران از جمله در تامین مواد غذایی فشار آورده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد که سازمان ملل متحد، جامعه جهانی و کمککنندگان بینالمللی موظفند به تعهدات خود عمل کنند و کمکهای فنی و مالی مورد نیاز را به اتباع خارجی مستقر در ایران ارائه دهند.
تخت روانچی با اشاره به گزارش جهانی بحرانهای غذایی در سال ۲۰۲۲ و وضعیت کشورهای منطقهای درگیر بحران غذایی از جمله افغانستان، یمن، سوریه و فلسطین گفت: در افغانستان ۲۲ میلیون نفر از امنیت غذایی رنج میبرند و به کمک، نیاز فوری دارند.
او افزود: ایران با سازمانهای بین المللی برای رسیدگی به وضعیت خاص امنیت غذایی در افغانستان همکاری میکند.
سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در شرایط چالش برانگیز کنونی، انتظار داریم که جامعه جهانی به مردم افغانستان در غلبه بر مشکلات کمک کند.
تخت روانچی ادامه داد: در اوایل سال ۲۰۲۲، ناامنی غذایی حاد در یمن با افزایش ۸ درصدی در تعداد افراد بحران زده نسبت به اوایل سال ۲۰۲۱، بدتر شد و همزمان وضعیت بشردوستانه در فلسطین نیز به دلیل دههها اشغال و سیاستهای نژادپرستانه رژیم اسرائیل بدتر شده است.
وی با تاکید بر لغو محاصره غیرقانونی غزه، به اوضاع سوریه نیز اشاره کرد و گفت: ادامه اشغال، تروریسم و تحریمهای یکجانبه، میلیونها نفر را در این کشور آواره، معیشت مردم را نابود، تجارت و تامین مواد غذایی و کشاورزی را مختل کرده و زیرساختها را آسیب زده و دسترسی به منابع حیاتی را محدود کرده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه برخی از کشورها همچنان از اقدامات غیرقانونی، به عنوان سلاحی برای گرسنگی دادن به جمعیت کشورهای تحت تحریم استفاده میکنند تصریح کرد: ما معتقدیم که فرآیندهای تامین مواد غذایی و زنجیره غذایی نباید به هیچ وجه، حتی در زمان درگیریهای مسلحانه، مختل شود و تحریمهای سازمان ملل نیز نباید به گونهای اعمال شود که امنیت غذایی جهانی را به خطر بیندازد.
سفیر تهران در کابل: ایران دیگر امکان پذیرش مهاجران افغان را ندارد