واردات فناوری از ایران می تواند به رشد اقتصاد افغانستان کمک کند
کارشناس افغان در امور اقتصادی گفت: ایران به عنوان یک کشور بزرگ و در حال رشد، تجارب بسیار خوبی در بخش های مختلف اقتصادی دارد و واردات فناوری از جمهوری اسلامی ایران می تواند به رشد تولید و اقتصاد افغانستان بسیار موثر باشد.
حسن علی فکور کارشناس اقتصادی افغان در گفت و گو با رادیو دری گفت: واردات فناوری از جمهوری اسلامی ایران می تواند به اقتصاد و تولید افغانستان کمک بسیار بزرگی باشد و تفاهم نامه به امضاء رسیده میان ایران و افغانستان در این رابطه به رشد اقتصادی کشور ما بسیار موثر است.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از مهم ترین ترین روش ها، جهت رشد اقتصادی جذب فناوری و سپس یادگیری و به کارگیری آن در چرخه تولید و بالا بردن توان صنعی و اقتصادی می باشد و افغانستان به عنوان یک کشور نوپا در عرصه های اقتصادی نیاز به وارد کردن فناوری جدید در زمینه های مختلف به ویژه در بخش صنعتی دارد و تفاهم صورت گرفته میان ایران و افغانستان در این راستا بسیار مهم است.
این کارشناس افغان اظهار داشت: هر کشوری که روش های تولیدی خود را با تکنولوژی جدید مجهز بسازد می تواند به همان میزان اشتغال خود را افزایش دهد و در زمینه های مختلف به رشد و خودکفایی برسد.
حسن علی فکور در مورد اهمیت واردات فناوری از ایران گفت: ایران به عنوان یک کشور بزرگ و در حال رشد، تجارب بسیار خوبی در بخش های مختلف اقتصادی دارد و افغانستان به جمهوری اسلامی نزدیکی های فروانی دارد و تفاهم اقتصادی که میان دو کشور در مورد واردات فناوری از افغانستان به ایران امضاء شده است می تواند باعث فعالیت های اقتصادی بیشتر میان دو کشور باشد.
لازم به ذکر است که به تازگی یک موافقتنامه همکاریهای مشترک اقتصادی میان اتاقهای ایران و افغانستان در ۷ بند به امضا رسید.
غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران با تبریک انتخاب توکل احمدیار به عنوان رئیس اتاق افغانستان گفت: برگزاری این نشست میتواند سهم مهمی برای همکاریها و ایجاد بسترهای لازم برای توسعه همکاریهای دو کشور داشته باشد.
او با اشاره به تحولات اخیر در افغانستان ادامه داد: اگرچه در حال حاضر دشواریهای زیادی برای از سرگیری فعالیتهای اقتصادی وجود دارد اما ایران آماده هر کمکی برای رشد و توسعه افغانستان است. اتاق ایران با درک شرایط حساس اخیر آمادگی دارد برای کمک به روند توسعه همکاریها گامهای مؤثری بردارد تا فصل نوینی از حیات تجاری در این کشور رقم بخورد.
شافعی با بیان اینکه در دهه اخیر ایران یکی از مهمترین تأمینکنندگان اقلام مورد نیاز افغانستان در حوزههای مختلف بوده و زمینه توسعه اقتصادی و صنعتی در افغانستان را مد نظر داشته است گفت: با این حال حوزههایی مانند معادن در این چندسال مغفول مانده که باید پتانسیلهای فراوان همکاریهای بالفعل در این حوزه برای آغاز همکاریهای جدید مورد توجه قرار بگیرد.
شافعی در ادامه با ارائه پیشنهاد تشکیل کمیته دوجانبه سرمایهگذاری و صدور خدمات فنی و مهندسی بین ایران و افغانستان گفت: این کمیته با هدف معرفی پتانسیلها، تسهیل و تشویق سرمایهگذاری مشترک در دو کشور تأسیس شده و با وجود آن میتوان رفع موانع موجود در مسیر همکاریها را به صورت جدی پیگیری کرد. شرکتهای ایرانی با دانش و تجربه کافی آماده هستند در خصوص پروژههای عمرانی و ساختمانی در افغانستان همکاری کنند. نیاز است برای این همکاریها برنامهریزیهای لازم صورت بگیرد.