Ballkani

Tensionohen marrëdhëniet mes Serbisë dhe Malit të Zi

Tensionohen marrëdhëniet mes Serbisë dhe Malit të Zi

Qeveria në shkuarje e Malit të Zi ka shpallur ambasadorin e Serbisë person të padëshiruar (non grata) dhe i ka kërkuar që të largohet nga shteti, ka njoftuar Ministria e Jashtme më 28 nëntor.

Turqia kërkesë Greqisë për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve

Turqia kërkesë Greqisë për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve

"Turqia do të vazhdojë të mbrojë me vendosmëri të drejtat e saj dhe të drejtat e turqve qipriotë në Mesdheun Lindor. Greqia duhet t'i përgjigjet pozitivisht thirrjes sonë për dialog", thonë nga MPJ-ja turke

80% e serbëve kundër anëtarësimit në NATO

80% e serbëve kundër anëtarësimit në NATO

Nëse një referendum mbi anëtarësimin në NATO do të mbahej këtë javë në Serbi, 80 për qind do të votonin kundër, sipas një sondazhi të kryer nga CEAS-i.

Arrestimi dhe dorëheqja e Hashim Thaçit

Arrestimi dhe dorëheqja e Hashim Thaçit

Çështja e krimeve të luftës në Kosovë ka çuar në formimin e një gjykate speciale në Hagë, të Holandës. Përveç zyrtarëve serbë të përfshirë në krime lufte në Kosovë para dhe gjatë luftës së vitit 1999, disa zyrtarë aktualë të Kosovës, përfshirë Presidentin e Kosovës Hashim Thaçi, i cili pretendon pavarësinë nga Serbia, janë akuzuar për vepra kriminale.