Tetor 24, 2020 09:48 Europe/Tirane
  • Paqja dhe miqësia janë nevojat më të rëndësishme të njerëzimit sot

Ambasadori iranian në Zagreb dhe Myftiu i Madh i Kroacisë e përshkroi paqen dhe miqësinë si nevojat më të rëndësishme të njerëzimit sot.

Sipas IRNA, "Parviz Ismaili", ambasadori i Iranit në Zagreb, të Premten gjatë takimit me "Aziz Hasnovich", Myftiu i Madh dhe kreu i myslimanëve të Republikës së Kroacisë, duke iu referuar ngjarjeve aktuale në botë, diskutoi mënyrën e vetme për të kapërcyer problemet aktuale në pjesë të ndryshme të botës, që është referimit tek thirrja e profetëve hyjnorë dhe tha se paqja dhe miqësia janë nevojat më të rëndësishme të njerëzimit sot. Ismaili gjithashtu iu referua sanksioneve brutale amerikane kundër popullit iranian, duke e quajtur atë çnjerëzor dhe kundër mësimeve të feve hyjnore. Ambasadori iranian në Zagreb gjithashtu iu referua historisë njëqind e pesë-vjeçare të Islamit në Kroaci dhe tha se ishte kënaqësi që komuniteti islamik në Kroaci kishte qenë në gjendje të merrte hapa të mëdha në miqësinë e më shumë njerëzve, si dhe në ndjeshmërinë e feve dhe etnive të tjera. Duke iu referuar nevojës për marrëdhënie fetare, kulturore dhe shkencore midis mendimtarëve iranianë dhe kroatë dhe bashkëpunimit të ngushtë midis dy vendeve, Aziz Hasnovich, Myftiu i Madh dhe Kryetari i Këshillit Islamik të Kroacisë, tha se dialogu ndërfetar ishte shumë i rëndësishëm për zgjidhjen e konflikteve dhe afrimit midis kombeve. Hasnovich gjithashtu theksoi nevojën për më shumë bashkësi islamike për të ndihmuar njëri-tjetrin në luftën kundër koronavirusit, i cili ka pllakosur të gjitha vendet, përfshirë Iranin dhe Kroacinë. Sipas statistikave zyrtare, numri i myslimanëve në Kroaci është 57,666, por sipas statistikave jozyrtare, ky numër është rreth 80,000.

Tags

Komente