Shtator 18, 2020 09:10 Europe/Tirane
  • Trump edhe një herë kërcënoi Iranin me një sulm 1000 herë më të fortë

Presidenti amerikan pretendoi se ai kishte lëshuar urdhra për t'iu përgjigjur një mijë herë më fort çdo operacioni iranian kundër forcave të SHBA ose interesave të tyre.

Sipas Al-Alam, Donald Trump, i cili në çdo mënyrë kërkon të përmirësojë popullaritetin e tij në rënie midis amerikanëve para zgjedhjeve presidenciale, këtë mëngjes (e premte) përsëri kërcënoi Iranin bazuar në raporte dhe informacione të rreme. Në një fjalim për mbështetësit në Wisconsin, Trump, në përgjigje të raporteve të vendimit të Iranit për të marrë hak për vrasjen kriminale të gjeneral martir Haxh Kasem Sulejmani, komandant i Forcës Kods të Gardës Revolucionare nga Amerika, kërcënoi: Ne do tu japin atyre goditje një mijë herë më të madhe sesa i kemi goditur deri më tani. Ai gjithashtu pretendoi se tashmë u kishte dhënë "udhëzimet e tij me shkrim" autoriteteve dhe agjencive përkatëse. Kjo deklaratë luftënxitëse u bë nga dikush që është emëruar kohët e fundit nga dy ligjvënës evropianë për Çmimin Nobel për Paqe.

 

Tags

Komente