Shtator 19, 2020 20:22 Europe/Tirane
  • Salehi: Irani i përmbahet angazhimeve të tij kundrejt Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike

Duke iu referuar bashkëpunimit midis Iranit dhe Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike, kreu i Organizatës së Energjisë Atomike të Iranit tha se Teherani është i përkushtuar në zbatimin e detyrimeve të tij ndaj Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike.

Sipas IRNA, "Ali Akbar Salehi", kreu i Organizatës së Energjisë Atomike të Iranit, shtoi se politika dhe qasja e Republikës Islamike të Iranit ndaj Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike është gjithmonë brenda kornizës së parimeve të vendosura për vete dhe kjo sjellje bazohet në rregullat e vendosura nga sistemi dhe këto parime nuk mund të shkelen apo tejkalohen. Salehi gjithashtu deklaroi se zyrtarët e Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike njoftuan se pas inspektimit të dy vendeve të përcaktuara, nuk ka asnjë kërkesë tjetër për të inspektuar në Iran dhe shtoi se midis Iranit dhe Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike, koha e vizitës dihet, por atë Irani nuk e shpall publikisht. Kreu i Organizatës së Energjisë Atomike të Iranit, duke theksuar se Republika Islamike ka informuar ANEA se kërkesa juaj për një vizitë nuk duhet të jetë vullnetare, por duhet të jetë në bazë të rregullore, tha se nëse Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike ka ndonjë kërkesë për Iranin, nuk ka asnjë një problem, por kërkesat e Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike duhet të jenë brenda kornizës së Marrëveshjes së Garancive ose Protokollit Shtesë dhe duhet të konsiderohen bindëse, të arsyeshme dhe të justifikuara. Salehi theksoi se në çështjen e fundit midis Iranit dhe Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike, Teherani nuk i kishte thënë kurrë ANEA-së, "Ne nuk do t'ju lejojmë të inspektoni askund" shtoi: Irani nuk e pranoi kërkesën e ANEA, pasi në të kishte disa probleme.

Tags

Komente