Shtator 24, 2020 21:19 Europe/Tirane
  • Iran: Arabia Saudite është baza e grupeve terroriste takfiriste dhe sponsorizuese e tyre në rajon

Zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme iraniane tha: "Arabia Saudite është baza dhe origjina e mendimeve të grupeve terroriste takfiriste dhe mbështetësja kryesore financiare dhe logjistike e terrorizmit në rajon".

Said Khatibzadeh, zëdhënës i Ministrisë së Punëve të Jashtme iraniane, të enjten në përgjigje të vërejtjeve të fundit të mbretit Saudit mohoi akuzat e rreme për Iranin dhe tha:  Për vite me radhë, Arabia Saudite ka ndjekur një politikë të projektimit dhe shtrembërimit të fakteve për t'i shpëtuar realiteteve dhe për të mos mbajtur përgjegjësi për krimet e saj, në mënyrë që të kalojë të sotmen deri nesër. Khatibzadeh tha: Mbështetja dhe rreshtimi i regjimit saudit me Shtetet e Bashkuara në vazhdimin e politikës së dështuar të presionit maksimal kundër Iranit, duke u përpjekur të zgjerojë marrëdhëniet me regjimin pushtues sionist dhe duke shpërdorur miliarda dollarë nga xhepat e popullit të atij vendi, jo vetëm që nuk funksionoi për ta, por Arabia Saudite është futur në një pozitë të ulët midis vendeve arabe. Zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Iranit theksoi: Disfatat e vazhdueshme konkrete dhe politike në Jemen e kanë bërë Arabinë Saudite të flasë me vete dhe udhëheqësit e regjimit Al-Saud duke akuzuar vendet e tjera duan të shpëtojnë nga përgjegjësia për krimet e tyre të luftës kundër grave dhe fëmijëve të Jemenit. Maxhid Takhtrevançi, përfaqësuesi i përhershëm i Iranit në Kombet e Bashkuara, gjithashtu e quajti Arabinë Saudite një burim të paqëndrueshmërisë në rajon dhe tha: Ideologjia Vahabiste e Arabisë Saudite ka qenë frymëzimi kryesor për ISIS dhe al-Kaeda dhe ky vend është sponsori kryesor i këtyre grupeve me dollarët e tij të naftës. Në seancën e 75-të të Asamblesë së Përgjithshme të KB, mbreti Sallman bin Abdulaziz i Arabisë Saudite akuzoi Iranin për ndjekjen e "politikave të tensionuara dhe shkatërruese në rajonin e Azisë Perëndimore dhe ndërhyrjen në punët e vendeve arabe".

Tags

Komente