Shtator 26, 2020 21:04 Europe/Tirane
  • Ruhani: Shtëpia e Bardhë përgjegjëse për të gjitha krimet kundër iranianëve

Presidenti i Iranit Hasan Ruhani ka dënuar administratën amerikane për vendosjen e sanksioneve çnjerëzore dhe të ashtuquajturin presion maksimal mbi Iranin, duke thënë se Shtëpia e Bardhë është përgjegjëse për të gjitha veprimet armiqësore dhe krimet kundër kombit iranian.

Ruhani i bëri deklaratat të shtunën në kryeqytetin Teheran në një takim të Qendrës Kombëtare për Menaxhimin dhe Luftimin e koronavirusit. “Amerikanët ndaluan hyrjen e ilaçeve dhe ushqimeve në vendin tonë përmes sanksioneve të paligjshme dhe çnjerëzore si dhe operacioneve terroriste. Ne kurrë nuk kemi parë njerëz me një nivel të tillë barbarie si ata në Shtëpinë e Bardhë. Ata kryen mizoritë më të këqija”, tha Ruhani. Gjatë fjalës së tij Presidenti iranian u tha kundërshtarëve të brendshëm të administratës së tij se ata nuk duhet t'i japin një "adresë të gabuar" popullit iranian për mungesat e ilaçeve dhe furnizimeve urgjente në vend. "Adresa e saktë për të gjitha krimet dhe presionin mbi njerëzit e dashur të Iranit është Uashington DC, Shtëpia e Bardhë," vuri në dukje ai. "Dhe ata që janë brenda asaj ndërtese kanë kryer të gjitha këto krime kundër popullit iranian, dhe ju mund të shihni se ka presion dhe probleme në baza ditore." Ruhani vazhdoi duke thënë: "Njerëzit tanë qëndruan të vendosur dhe rezistuan, nuk u gjunjëzuan dhe nuk u përkulën para këtyre shantazhuesve." Presidenti iranian tha: "Unë nuk kam asnjë dyshim se qeveria e SHBA një ditë do të dorëzohet dhe do të gjunjëzohet para Iranit dhe se kombi iranian do të jetë fitimtar." Ruhani gjithashtu tha se Uashingtoni është i zemëruar me menaxhimin e duhur të qeverisë iraniane të pandemisë së koronavirusit, pavarësisht sanksioneve drakoniane të vendosura kundër Iranit.

 

Tags

Komente