Shtator 27, 2020 20:02 Europe/Tirane
  • Gjeneral Haxhizadeh: Irani është në nivelin botëror në fushën e hapësirës ajrore

Komandanti i Forcës Hapësinore të Korpusit të Gardës së Revolucionit Islamik Gjeneral Brigade Amir-Ali Haxhizadeh tha të Dielën se Irani tani është i vetëmjaftueshëm dhe i klasit botëror në teknologjinë e mbrojtjes, veçanërisht në hapësirën ​​ajrore.

Duke folur në ceremoninë e hapjes së një ekspozite të Forcave Ajrore të Gardës së Revolucionit Islamik, Gjeneral Brigade Haxhizadeh tha se "kur flitet për raketa balistike, radarët, dronët dhe luftërat elektronike dhe satelitore, ne nuk duhet të përpiqemi të gjejmë renditjen tonë në rajon". Irani është padyshim ndër 10 më të mirët në botë, vuri në dukje ai. Duke thënë se përparimet e bëra në teknologjinë e mbrojtjes i kanë rrënjët në luftën tetë-vjeçare të imponuar nga Iraku (1980-1988), Komandanti i Forcës Hapësinore të Korpusit të Gardës së Revolucionit Islamik tha se Irani mësoi se duhet të bëhej i pavarur dhe i fuqishëm sepse, në këtë botë, të dobëtit do të shkatërrohen.

 

Tags

Komente