Shtator 27, 2020 20:07 Europe/Tirane
  • Irani nuk do të ndalojë kurrë prodhimin e fuqisë

Kryekomandanti i Korpusit të Gardës së Revolucionit Islamik (IRGC) deklaroi se Irani nuk do të ndalojë kurrë prodhimin e fuqisë, ndërsa forca elitare zbuloi raketën e saj të brezit të tretë të raketë balistike sulmuese detare.

Gjeneral Major Husein Salami i bëri deklaratat të Dielën në hapjen e Ekspozitës së Përhershme të Arritjeve dhe Aftësive të Divizionit Hapësinor të IRGC-së në Teheran. "Ne i kemi kuptuar mirë ekuacionet që garantojnë pavarësinë dhe dinjitetin, dhe kurrë nuk do ta ndalojmë prodhimin e fuqisë," tha Gjeneral Salami gjatë ceremonisë së inaugurimit. Ekspozita paraqiti një shfaqje gjithëpërfshirëse të fuqisë parandaluese të Iranit, tha Gjeneral Salami. “Lufta që po zhvillohet sot është lufta e vullneteve. Kombi iranian e vazhdon këtë rrugë me bindje duke njohur qartë rrugën e tij përpara ”. Komandanti i Korpusit të Gardës së Revolucionit Islamik gjithashtu u shpreh krenar se shumë nga arritjet e ekspozuara ishin arritur nën sanksione, duke thënë se kjo tregoi se Irani ka arritur të kthejë ndalimet e paligjshme në "një mundësi për përparim të shpejtë në zonat mbrojtëse". IRGC prezantoi raketën Zylfiqar-e Basir, me një rreze prej më shumë se 700 kilometra (434 milje) si raketa balistike e gjeneratës së re për t'u përdorur kundër caqeve të lëvizshme detare. Raketa e re ka një rreze veprimi prej mbi 700 kilometrash, është e pajisur me një koke luftarake me sistem kërkimi optik çka e dyfishon saktësinë e saj. Më parë, raketat detare "Gjiri Persik" dhe "Hormuz" kishin një rreze prej 300 dhe 250 kilometra. Kujtojmë se raketa balistike tokë-tokë Zylfiqar ka një rreze prej 700 deri në 750 kilometra dhe u përdor në operacione ekstra-territoriale kundër ISIS-it dhe në sulmin me raketa që synonte bazën amerikane Ain al-Assad, në perëndim të Irakut.

 

Tags

Komente