Shtator 30, 2020 09:42 Europe/Tirane
  • Baghaei Hamaneh: Akuzës së Iranit për të drejtat e njeriut i mungojnë provat e qëndrueshme

Ambasadori dhe përfaqësuesi i përhershëm i Iranit në Zyrën e KB në Gjenevë dhe organizatat ndërkombëtare tha se pretendimet në deklaratën e njëanshme të disa vendeve perëndimore në lidhje me situatën e të drejtave të njeriut në Iran nuk kishin as prova dhe as fakte të qëndrueshme.

Sipas IRNA, "Ismail Baghaei Hamaneh", ambasadori i Iranit dhe përfaqësuesi i përhershëm i tij në Zyrën e KB në Gjenevë, të martën në mbrëmje në seancën e dyzet e pestë të Këshillit për të Drejtat e Njeriut tha se gjyqësori në Iran është i pavarur dhe në përputhje ai punon me procedurat ligjore. Ligjet dhe rregullat e Iranit janë në përputhje me instrumentet ndërkombëtare që ai ka pranuar.  Baghaei Hamaneh deklaroi se asnjë grup ose qeveri nuk ka të drejtë të imponojë mënyrën e tij të të menduarit ose sistemin ligjor tek të tjerët, duke shtuar se sistemi i brendshëm i ligjit është vendosur në përputhje me karakteristikat dhe procedurat e përbashkëta të secilës shoqëri dhe parimet e përbashkëta midis kombeve, të cilat duhet të respektojnë drejtësinë dhe sovranitetit e vendeve. Ambasadori dhe përfaqësuesi i përhershëm i Iranit në Zyrën e KB në Gjenevë gjithashtu iu referua veprimeve armiqësore të SHBA kundër Iranit, duke shtuar se vendet perëndimore lëshuan deklarata anti-iraniane për shkak të mosrespektimit të detyrimeve të tyre ndaj Iranit, ndërkohë që ekziston shqetësim i thellë ndaj sjelljeve kriminale dhe të paligjshme të Shteteve të Bashkuara. Baghaei Hamaneh theksoi se Irani nuk i sheh të drejtat e njeriut si një mjet negocimi për të qetësuar miqtë dhe për të kundërshtuar armiqtë. Vendosmëria e Iranit për të përmirësuar përgjithmonë të drejtat e njeriut në të gjitha dimensionet e tij është e palëkundur, pavarësisht provokimeve sistematike, ngacmimit, sanksioneve të paligjshme e keqdashëse dhe presionit të SHBA.  

Tags

Komente