Shtator 30, 2020 19:50 Europe/Tirane
  • Gjeneral Salami: “Amerika nuk mund të përballet me pandeminë dhe tridhjetë milion njerëz të uritur po ushqehen nga shoqatat bamirëse

Në një deklaratë për Parlamentin iranian, Komandanti i Përgjithshëm i Gardës Revolucionare Islamike (IRGC) Gjeneral Major Husein Salami tha se "pala që mund të ndryshojë ekuacionet në favor të saj do të jetë pala fituese në një përballje të mundshme ”.

“Amerika nuk mund të përballet me pandeminë e koronavirusit dhe tridhjetë milion njerëz të uritur në Shtetet e Bashkuara po ushqehen nga shoqatat bamirëse. Kjo është fytyra e vërtetë e fuqisë më të madhe botërore që pajton udhëheqësit e regjimeve të vogla në rajon me regjimin sionist për të shpëtuar veten nga izolimi, për ta paraqitur veten si një fuqi politike dhe për të pretenduar se është akoma një fuqi e nivelit të parë. " Gjenerali Salami theksoi se Irani ka kapacitetin dhe vullnetin për të mposhtur ushtarakisht armiqtë e tij të cilët "kanë zgjedhur një luftë ekonomike dhe psikologjike kundër Republikës Islamike të Iranit". Sipas komandantit të përgjithshëm të IRGC, dialogu dhe kompromisi i propozuar nga pala amerikane ishin vetëm truke politike. Ai shtoi: “Ne duhet ta forcojmë ekonominë tonë, duke ditur që armiqtë tanë absolutisht nuk duan dhe nuk mund të na ndihmojnë të sigurojmë progresin tonë ekonomik. Edhe nëse pajtohemi me Shtetet e Bashkuara, ato përfundimisht do të na tradhtojnë. Një komb nuk do të mposhtet nëse nuk heq dorë nga rezistenca e tij. "

 

Tags

Komente