Tetor 23, 2020 20:23 Europe/Tirane
  • Përfshirja e ambasadorit amerikan në Irak në listën e personave nën sanksione nga Irani

Ambasadori amerikan në Irak dhe dy zyrtarë të tjerë u vendosën në një listë të individëve subjekt i sanksioneve nga Republika Islamike e Iranit.

Sipas IRNA, Said Khatibzadeh, zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Iranit, njoftoi të Premten se Republika Islamike e Iranit, Matthew Toller, ambasadori amerikan në Bagdad dhe dy zyrtarë të tjerë të këtij vendi, për shkak se koordinuan aktet terroriste në Irak dhe rajon dhe mundësuan ekzekutimin kriminal të gjeneralit Kasem Sulejmani, komandanti martir i Forcës Kods të Trupave të Gardës Revolucionare dhe promovimin e sanksioneve kundër Iranit, u përfshinë në listën e njerëzve që sanksionohen nga Irani. Said Khatibzadeh shkroi në llogarinë e tij në Twitter se veprimet anti-iraniane të SHBA nuk do të qëndrojnë pa përgjigje. Ministria e Jashtme iraniane tha në një deklaratë se Ambasadori Amerikan në Bagdad Matthew Toller, Zëvendës Shefi i Misionit Steve Fagin dhe Konsulli i Përgjithshëm i SHBA në Erbil të Irakut, ishin sanksionuar dhe janë përfshirë në klauzolat e ligjit të përballjes me shkeljen e "Të drejtave të njeriut dhe veprimet aventureske dhe terroriste të Shteteve të Bashkuara në rajon" dhe të gjitha institucionet kompetente iraniane do të marrin masat e duhura në përputhje me ligjin për të qenë efikas në këtë drejtim.

Tags

Komente