Tetor 25, 2020 07:13 Europe/Tirane
  • Konsultimi i ambasadorit iranian me zyrtarët e Republikës së Azerbajxhanit mbi konfliktin e Nagorni-Karabakut

Ambasadori i Republikës Islamike të Iranit në Baku u takua me zëvendës kryeministrin dhe zëvendës ministrin e jashtëm të Republikës së Azerbajxhanit dhe diskutuan konfliktin aktual në Nagorni-Karabak.

Sipas Agjencisë së Lajmeve Fars të Dielën, gjatë një takimi midis ambasadorit iranian në Baku Sejed Abbas Mousavi dhe zëvendës kryeministrit Shahin Mustafayev dhe Khalaf Khalafov, zëvendës ministri i jashtëm i Azerbajxhanit, të dy palët diskutuan zhvillimet e fundit në Nagorni-Karabakh dhe shkëmbyen posaçërisht pikëpamje për situatën pranë kufijve të të dy vendeve dhe pozicionet parimore të Republikës Islamike të Iranit. Ambasadori i Republikës Islamike të Iranit në Baku e quajti takimin konstruktiv. Ai shkroi se politika e jashtme e Iranit nuk përcaktohet në Uashington, Londër, Pekin, Baku, Jerevan, Moskë ose Ankara, ne në Teheran vendosim për interesat kombëtare dhe sigurinë e vendit me pavarësi dhe autoritet. Republikat e Azerbajxhanit dhe Armenisë kanë dallime për rajonin Nagorni-Karabak; Konflikti midis dy vendeve për rajonin e Nagorni-Karabakut filloi në vitin 1988. Një raund i ri i përplasjeve filloi më datë 27 shtator, në të cilin një numër forcash nga të dy palët u vranë ose u plagosën.

Tags

Komente