Tetor 29, 2020 14:23 Europe/Tirane
  • Uniteti Islam është një strategji

Sekretari i përgjithshëm i Asamblesë Botërore për Afrimin e Medhhebeve Islame deklaroi se Java e Unitetit është një rast që myslimanët përsëri të theksojnë në paqe, miqësi, vëllazëri dhe vëllazëri.

Hamid Shahrjari, sekretari i përgjithshëm i Asamblesë Botërore për Afrimin e Medhhebeve Islame, në ceremoninë e hapjes së sesionit të 34-të të konferencës ndërkombëtare për Unitetin Islam që ka filluar në Teheran, deklaroi: “Bota Islame po përballet me zhvillime të shpejta dhe të ndërlikuara dhe më shumë se në çdo kohë tjetër, ka nevojë për unitet. Uniteti i Umetit Islam nuk është një taktikë, por një strategji të cilën e ka përcaktuar Kur’ani i shenjtë si një kriter për ne. Armiqtë e botës islame sidomos arroganca botërore me në krye Amerikën dhe regjimin sionist, po bëjnë të gjitha përpjekjet e veta që duke krijuar konflikte, luftëra, veprime terroriste dhe grupe takfiriste, të krijojnë sa më shumë ndarje dhe përçarje në botën islame dhe në veprimin e fundit të tyre janë përqendruar në përpjekjet për normalizimin e marrëdhënieve të jashtme të shteteve me regjimin sionist”.

Vlen të theksohet se sesioni i 34-të i konferencës ndërkombëtare për Unitetin Islam ka filluar sot (të enjten) në Teheran me pjesëmarrjen e 167 personaliteteve dhe figurave të dalluara të botës islame me anë të lidhjeve të drejtpërdrejta në sferën e virtuale.

 

Tags

Komente